רתיעה מנשיקות: מה הסיבות ומה עושים?
רונה
בעיה נגררת בתוך זוגיות קסומה...
⌄
שלום
אני ובן זוגי בשנות העשרים לחיינו, נמאים בקשר אוהב מאוד כבר 3 וחצי שנים. יש לנו בעייה שטומנת בתוכה כנראה בעיות אחרות שמפריעות מאוד לקשר בינינו והבעיה הזו הולכת ונגררת. אני ובן זוגי סטודנטים שגרים בערים יחסית רחוקות ואנו נפגשים בעיקר בסופי שבוע, מה שגורם להמון געגוע בין מפגש למפגש. הבעיה היא שלעיתים קרובות בן זוגי מרגיש שהוא אינו מסוגל לנשק אותי נשיקה אמיתית צרפתית על השפתיים...לעיתים קרובות קורה שאנו נפגשים ולא מתנשקים אפילו פעם אחת נשיקה רצינית, אפילו לא בזמן קיום יחסי מין. מבחינתי מאוד קשה לי עם המצב, אני מאוד אוהבת להתנשק עם בן זוגי ובמיוחד בזמן שאנו במצב אינטימי. בשנה הראשונה של הקשר שלנו לא היתה לנו בכלל את הבעיה הזו- בן זוגי היה מנשק אותי המון נשיקות סוערות ומלאות באהבה בתשוקה. האהבה היום חזקה וגדולה, ולעיתים בן זוגי מנשק אותי בתשוקה וגורם לי לעוף לעננים מרב אושר גם היום. אך במצבים בהם אנו נפגשים והוא אומר שהוא לא יכול לנשק זה מתסכל אותי ופוגע בי מאד. הסיבות היו רבות: קרו מספר פעמים שבהם לא היה לו רצון לנשק בטענה שיש לי ריח פה, העניין טופל אצל רופאת שיניים ואני מקפידה לשמור על ריח נעים. לעיתים הסיבה היא שקשה לו לנשום, תחושה פיזית של לחץ בחזה שמופיע מלחץ נפשי של החיים, או קשיי נשימה ממקור של אף סתום וכדומה...לאחרונה בעיקר הוא טוען שקשה לו לנשום ובגלל זה הוא לא מנשק, אבל כשדיברנו על האם זה באמת רק בעיה פיזית הוא אמר שלא, וקורה המון שהוא לא מנשק אותי בימים שבהם פגעתי בו באיזשהי צורה, או העלבתי אותו. קורה לנו שאנו רבים או מתווכחים ולעיתים אני חסרת סבלנות כלפיו ופוגעת בו, אך הדבר לרב נובע מהמרמור והתסכול בתקופות שבהן אנחנו לא מתנשקים בכלל ואז זה העצב על כך מהדהד לי בראש, מה שיוצר גלגל שחוזר על עצמו וקשה לפתור- כשהוא לא מנשק בכלל אני נעשית לא נעימה כלפיו ולהפך...בתקופות שבהן הוא נפגע ממני לא משנה ממה- הוא לא מנשק...אני מוכרחה לציין שמעבר לכך הקשר בינינו טוב ואנחנו חברים טובים ותומכים אחד בשני, וחוץ מעניין הנשיקות יחסי המין שלנו מדהימים,ואנחנו מחבקים ואוהבים אחד את השני בלי סוף. הייתי רוצה לבקש עצה שתעזור לנו לצאת מהמגעל הכואב הזה שגרם לנו כמה פעמים להגיע לסף פרידה. אני חושבת שעד עכשיו לא הייתי נחושה ולא הבהרתי עד כמה זה חשוב לי שנתנשק בזמן יחסים אינטימיים ובכלל עד כמה זה צובט לי בלב כשאנחנו נמצאים ימים שלמים ביחד בלי להתנשק אפילו פעם אחת, ותמיד רבנו על זה והשלמנו, אבל שנינו הגענו למסקנה שצריך לקבל עזרה בנושא.
ד"ר אורן חסון
רתיעה מנשיקות
⌄
רונה יקרה,
יש אנשים, וזה נפוץ יותר אצל גברים, המתקשים בנשיקות. פעמים רבות, זה מבשל רתיעה מנוזלי גוף, כמו רוק או זיעה ועוד. לעיתים קרובות יש לזה קשר גם עם הימנעות ממין אוראלי. זה לא קשור אליך, זה קשור אליו. אבל במידה מסויימת זה כן קשור ליחסים ביניכם. בדרך כלל אפשר להתגבר על כך בתחילתו של קשר. הן משום הרצון "להיות בסדר" בתחילת הקשר, ולא להחצין עניינים בעייתיים, והן משום שהריגוש בתחילת הקשר חזק יותר, ומקל לעבור את סף הרתיעה.לא יועיל לך לריב איתו על זה. טיפול יכול להועיל, אבל הוא צריך להיות אינטנסיבי, ולא תמיד יפתור את העניין לחלוטין, אלא רק באופן חלקי.