חוסר התחשבות: מה לעשות?

תאריך פנייה: 18.09.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אנה
דיקנות או לחץ?
18.09.2011 • 22:58

יש משהו שמפריע לי מאוד בתקשורת עם אנשים וגם מלחיץ.אני מנסה להכיר מישהו . בשלב שלפני או אחרי פגישה,אם הוא אמור להתקשר בשעה שהבטיח והוא לא,אני מרגישה לא טוב עם זה ולא יודעת אם להמשיך או לא. אני חושבת ,כיתמיד אפשר להודיע על למה אם בכלל....גם עם ילדים זה קורה.לא עונים,לא מתיחסים.לטלפון ממני אוהודעה.אני מרגישה עם זה רע מאוד. אני דיקנית .לי זה לא קורה.בגלל זה אני רגישה לעיניין.איך אני חיה עם המצב?אולי לשנות רגש? כי לצד השני זה לא מפריעתודה רבה ולילה טוב

ד"ר אורן חסון
חוסר התחשבות
19.09.2011 • 21:23

אנה יקרה,
אני קודם כל רוצה לומר לך שאת צודקת. כלומר, כאשר אנשים לא מדייקים, הם מראים חוסר התחשבות בך, ובזמן שלך. לא פלא שאת נפגעת. מצד שני, יש אנשים שאינם מרגישים צורך עמוק "לרַצּות אנשים אחרים", כפי שאת כנראה מרגישה, ולכן הנטייה שלהם לדאוג לכך שהצד השני לא ירגיש בנוח חלשה יותר. האם את נפגעת יותר מן הדרוש? – על כך איני יכול לענות מבלי לדעת יותר. אולי. את אמורה להיות מסוגלת לחנך את הילדים שלך, לפחות, להתקשר כאשר הם מאחרים. הם לא מחוייבים, בדרך כלל, להיות כבולים לסלולרי ולשמוע כל צלצול, אלא אם הנסיבות מחייבות, וזה המקום שבו תצטרכי גם לבחון את מידת הלחץ שלך. תצטרכי לבדוק כל מקרה לגופו, ואולי לדעת לדרוש יותר מהם להישמע, כאשר התנאים מחייבים באמת, ולהאמין לך כאשר את אומרת שהתנאים מחייבים. לגבי אחרים – הם מגיעים עם המטען שלהם. יהיה לך יותר קשה לחנך אותם, בודאי בתחילת הקשר. החליטי, שוב, בכל מקרה לגופו, מה נכון להגיד ומתי, ואם ומתי שווה לך להתאפק, ולא לתת לפגיעה שלך להשפיע על היחסים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083