רתיעה מנוזלי גוף: מה עושים?
אלמונית
בעיות בזוגיות
⌄
מזה כחודשיים אני קורא את התשובות שאתה נותן לפונים ומסירות כזו מחממת את הלב.אני בת 40 נשואה כ 13 שנה + 3 ילדים בגילאי 11 - 4 נמצאת במערכת זוגית עם בעיה שבן זוגי מתחילת הנשואים שלנו מתנהג בצורה קרה , היו תקופות שלא קיימנו יחסי מין מס' חודשיםרבים ואפילו מחיבוקים ונשיקות היה מתחמק בטענה שחם לו והוא מזיע גם במיטה, מנצל כל ויכוח קטן כדי להתרחק ולא להגיע לאינטימיות הדבר גרם לי לתיסכול גדול והזנחה של הבית . בשנה הריאשונה פנינו ליועץ זוגי בגלל שרצתי להתגרש, ,ולא הרגשתי שהיעוץ עזר לנו , לאחר לידת ילדי השני רציתי שוב להתגרש ובעלי לא רצה ונלחץ והתנאי שלי היה ללכת ליעוץ מיני , במהלך הטיפול הוא לא שיתף כלכך פעולה היועץ ביקש להכין רשימה מה כל אחד רוצה מהזוגיות , אני הגעתי עם רשימה והוא לא טרח לרשום דבר,בשיחה אישית עם היועץ המליץ לי בעדינות לקחת לי מאהב ,המטפל שלח אותנו לקרא ספר מסויים ולחזור אחרי שנסייים , לא חזרנו לטיפול., לציין שבעלי אדם חיובי הדואג לבית ולילדים במסירות רבה לא נראה לי שיש לו מאהבות , כשאנחנו כבר מקימים יחסי מין הוא שמרן לא עושה מין אורלי ולא אוהב להתנשק דבר שחסר לי היות ובמערכות היחסים שהיו לי לפניו נהנתי מיחסי מין עם תשוקה פתיחות ואהבה רבה, כמו כן אני אישה שניראת טוב ומושכת, כיום יש תקופות ארוכת ללא מגע עד שאני מתפוצצת ולאחר שאני מסיבה את תשומת ליבו אנו חוזרים לחודש חודשים של קירבה ואחר כך שוב ריחוק למס' חודשים , מה שמחזיק אותי זה חצי כוס המלאה ,רציתי לדעתמה לדעתך הבעיה,קראתי את המאמר של הא - מיניים האם לדעתך זו הבעיהומה אתה מיעץ לי לעשות, לציין כי בתקופה האחרונה נפגשתי מס' פעמים עם חבר מהעבר וזה מה שגרם לי להחזיק מעמד והקל על התיסכול שלי, אך אני מרגישה שהיתי רוצה לשפר את המצב בבית ולא מתאים לי כל הנושא של שקרים מניפולציות ואין לי אנרגיה לזה, והאם לפי הנסיון שיש לך בטיפול זוגי אם אני אתן לו לחשוד שיש לי מאהב הוא ישנה את גישתו.מתנצלת על המכתב הארוך, אשמח לקבל את תשובתך מה אני יכולה לעשות במצב זה.
ד"ר אורן חסון
רתיעה מנוזלי גוף?
⌄
אלמונית יקרה,
אני חושב שהאינסטינקט הראשון שלך, ללכת לטיפל מיני, הוא הדבר הנכון. לא לייעוץ זוגי. אני לא הייתי ממליץ על מאהב בכל מקרה, ולו רק בשל הסיכון של גילוי ובעקבותיו סיכון של פרוק המסגרת, גם אם זה פתרון לבעיה הפרטית שלך. בודאי שלא לפני שתלכו לטיפול מיני.יכול להיות שיש בעיה של א-מיניות, אבל גם יכול להיות שיש לו בעיה של רתיעה מנוזלי גוף (רוק והפרשות מיניות), ולכן הוא נרתע הן ממין אוראלי, והן מנשיקות, וזה המקור לשמרנות שלו. וכאן העבודה צריכה להיות עם מטפל מיני. זה שהוא עושה מאמץ, כשמכריחים אותו, זה כנראה באמת בעל כורחו, וכנראה שבאמת לא משהו אישי נגדך (וכאמור, הרי זה כך מתחילת הנישואים שלכם).בהחלט יכול להיות שהוא מרגיש חריג ושהוא לא בסדר, רק לא יודע איך להתמודד עם זה. אם תתני לו להרגיש שיש לך מאהב, זה רק יכניס אותו לחרדות גדולות יותר, כי את מבקשת ממנו משהו שאין בו. זה לא יכול לשנות משהו באופן מהותי, וזה רק יגדיל את הפערים שביניכם. אני מניח שהוא מרגיש נבוך מאד לגשת לטיפול מיני. נסי להפתח אליו ולהסביר לו, ללא כעסים, אלא מתוך הבנה, שאת רוצה לעזור לו, כי אם תעזרי לו, אז תעזרי גם לך. אמרי לו שאת אוהבת אותו (ואני מבין שזה כך) ושאולי מטפל מיני יוכל לתת לשניכם איכות חיים טובה יותר. ואם לא, נסו יועץ זוגי שיכוון אתכם לטיפול מיני, ולא למאהב. אני עצמי עושה זאת לא פעם, כשאני מבין שיש בעיה בתחום הזה.ובמחשבה שניה, מטפלים מיניים רבים הם גם מטפלים זוגיים. אולי תבחרי מטפל זוגי שהוא גם מטפל מיני, ואם לבעלך קשה להחליט להגיע לטיפול מיני, תגיעו אליו (או אליה) בתוקף תפקידו כמטפל זוגי.
אלמונית
רתיעה מנוזלי גוף?
⌄
תודה על ההתיחסות המהירהבפניה הראשונה שלי כתבתי לך שהלכנו בתחילה ליעוץ זוגי ואחרי שבני השני נולד (לפני כ 5 שנים) הלכנו לטיפול מיני לא השלמנו את היעוץ המיני כי בעלי לא שיתף פעולה המטפל נתן לנו מטלות ותרגילים שונים שבעלי לא ניסה לעשות אותם ואז המטפל רמז לי לאמץ לי מאהב, המטפל המליץ לנו לקרא ספר ובסיום לחזור לטיפול וכאמור לא חזרנו הרגשתי שאנחנו סתם מבזבזים זמן וכסף , אני מרגישה שהתיאשתי מלחפש פתרון זוגי.חשבתי שבעלי מתאכזר אלי והתנהגתי אליו בהתאם, אבל כנראה כמו שאמרתה אן לו את זה ואני לא יכולה לבקש ממנו משהוא שהוא לא יוכל לתת לי.השאלה מה איתי האם להמשיך בתיסכול שאני חשה מידי יום בבדידות כדי לא לפרק את המשפחה, האם להתגרש ולנסות למצא קשר שיותר מתאים לי.
ד"ר אורן חסון
הרבה כוחות
⌄
אלמונית יקרה,
זו החלטה שאת צריכה לעשות בעצמך. אבל אם את באמת מוכנה להתגרש במקום להשאר בתנאים האלה, את יכולה גם לפני כן "לעשות שרירים" ולהגיש אולטימטום משמעותי, שיבין שאין לו ברירה, ושאם לא יעשה מאמץ אמיתי, ולא מדומה, אז לא תהיה לך ברירה ותאלצי להגיד לו שלום. ולכל החלטה שתחליטי מבין השתיים, תצטרכי הרבה כוחות נפשיים. אני מאחל לך הצלחה.