טיפול זוגי: תלות ושינוי
סמדר
ד"ר חסון בהמשך לשאלותיך
⌄
ד"ר חסוןתודה רבה על התייחסותך הרחבה לבעייתי והרי התשובות לשאלותייך ואולי הפתח והמענה לתסכוליי.הסיבה שבגללה בעלי מעוניין לבלות בבית הוריו מעבר לסביר (מבחינתי) לדעתי היא הרגשת המחוייבות להוריו וכן הלחץ הבלתי פוסק המגיע מצד אמא שלו בכל שיחת טלפון שנייה, מדוע הוא אינו מגיע? האם הוא שכח שיש לו בית וכדומה ובעלי לא מסוגל לומר שיש לו עוד מחוייבויות אלא רק מסביר בכל פעם למה היום הוא לא יכל להגיע ולדעתי הוא גם לא יכול להשתנות בנושא הזה כי זה מעבר ליכולותיו הנפשיות. הוא מרגיש כאילו שהוא עשה משהו רע בכך שסירב לאמא שלו או בכך שאמר שהוא לא יכל להגיע.האלטרנטיבות מבחינתי הם פשוט לצאת לטייל, להיות לבד בבית ואפילו לישון עד מאוחר, לצאת עם חברים כל דבר שמרגיש חופש מלבד שהייה בלתי פוסקת אצל ההורים שלי או שלו בכל ימי החג.עלבונות אני סופגת ממשפחתו של בעלי בעיקר מאביו שלדעתי אומר את מה שהוא שומע מצד אימו רק שהיא לא מסוגלת לומר את הדברים ישירות ובעלי כמובן אינו עונה ואינו מגן עלי כי אם יעשה זאת הרי שזאת חוצפה לענות או להתעצבן או לקום וללכת כי בכל זאת הם הוריו.הייתי מעוניינת לדעת מה באפשרותי לעשות על מנת לגרום לבעלי להבין באמת ולשנות את התנהגותו לצמיתות משום שכפי שנראה לאחר שיחות רבות בינינו ולאחר השיחה הראשונה עם המטפלת הזוגית הוא עדיין לא מצליח להפנים ולהחדיר לראשו את חשיבות מעשיו, את שגיאותיו ואת השלכות מעשים אלו על עתידנו המשותף..תודה מראש וסליחה על התגובה הארוכהסמדר
ד"ר אורן חסון
תלות
⌄
סמדר יקרה,
עדיין לא הבהרת אם פגישת הייעוץ שלכם היא ראשונה בסידרה, או ראשונה ואחרונה. לפי התאור שלך, בהחלט יכול להיות שתצטרכו מספר חודשים של עבודה בטיפול הזוגי. לך לבדך, בגישה שלך, שאת צריכה להחדיר לראשו שהוא עושה שגיאות, יהיה קשה מאד לעשות את זה. נסיונות להוכיח ולנזוף רק יסגרו אותו בפנייך. כמו שאת מבינה, הוא תלותי, ובנושא הזה, הוריו כרגע עדיפים עליך. במקום לנזוף בו רצוי, בדרך כלל, לנסות ולהוליך אותו אל קשר חזק יותר איתך, כך שתתחילי, בהדרגה, למלא את מקום הוריו, ואת התלות שלו בהם. וכאמור, זה לא יקרה בבת-אחת. איך שלא תטפלי בזה, זה ייקח חודשים לפחות.