קונפליקט בין חברים לשעבר

תאריך פנייה: 03.08.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אלונה
פרידה
03.08.2005 • 22:48

שלום
ד"ר חסון,אני וחבר שלי נפרדנו לפני חודש ומשהו. הייתה ביננו אהבה גדולה שכנראה דעכה אצלו והוא החליט לסיים את הקשר. מאז, אני מנסה להתגבר על הפרידה אך ללא הצלחה מרובה. אני מחפשת לשמוע ממנו איך הוא מרגיש, מה עבר עליו מאז הפרידה, אם גם לו היה קשה... רוצה לשמוע ממנו חרטה על כמה שהוא פגע בי ולדעת שעדיין אכפת לו ממני והוא לא שכח אותי כל כך מהר. אבל כשניסיתי לדבר איתו הוא לא כ"כ שיתף פעולה, ואמר שהוא לא רוצה לדבר על זה בכלל, שזה עושה לו רע, ובכלל הוא היה די קר אלי בשיחה. אתה חושב שהוא מתנהג כך אולי מתוך הרגשת אשמה על איך שהוא פגע בי (הוא יודע כמה קשה לקחתי את הפרידה)? או שהשיחות האלו מחזירות אותו אחורה והוא לא רוצה לנבור במה שהיה? ואולי באמת פשוט כבר לא אכפת לו ממני??? אני לא מנסה להחזיר אותו אלי, ואני יודעת שזה כבר לא חשוב מה הוא מרגיש היום ושאני צריכה להמשיך הלאה ולסגור את הפרק הזה בחיי, אבל זה עדיין מציק לי... אז אשמח לשמוע את דעתך.תודה מראש על ההתייחסות

ד"ר אורן חסון
מאבק לשיקום האגו
04.08.2005 • 23:39

אלונה יקרה,
יש ביניכם קונפליקט של אינטרסים היום. הייתם חברים, נפרדתם, ושניכם פגועים. אלא שאת רוצה שהוא יעזור לך לשקם את האגו הפגוע שלך, על-ידי כך שיודה שהוא לא בסדר, ושהוא עדיין רוצה אותך. אבל למה שירצה לשתף איתך פעולה, כאשר על-ידי כך, נדמה לי שבאופן די ברור, הוא עלול לפגוע באגו שלו עצמו. סביר מאד שקשה לו לשתף פעולה איתך לשיקום הגאווה העצמי שלך, כאשר הוא עצמו זקוק לשיקום, ושני אלה, בשיחה מסוג זה שאת רצית, באים זה על חשבון זה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083