רתיעה מנוזלי גוף: מה הסיבות ומה הפתרון?
קרינה
פערים בחשק המיני
⌄
שלום רב,
לפני כחודש וחצי התחלתי קשר זוגי עם בחור גדול ממני ב-3 שנים (אני בת 35).למרות היותו מופנם, אני מרגישה שלאט לאט אנחנו מתקדמים, ונפגשים יותר ויותר. הוא בחור מאוד עסוק, וגם עסוק בספורט גופני תחרותי יום יום דבר שהוא מעיד שמעייף אותו מאוד. יש לציין שהוא בחור מאוד השגי ועובד קשה מאוד עבור כל ההשגים שלו.הוא שיתף אותי שהוא מאושר שפגש בי ושהרבה זמן לא חש ככה. אני מצידי נותנת לו מרחב, וגם משתדלת לתת משוב חיובי במקום שמרגיש לי שהייתי רוצה שהדברים יהיו יותר טובים.בפעם-פעמיים ראשונות ששכבנו, היה לי טוב, אך לא הייתי מסופקת. אני אדם משוחרר ופתוח מינית, ואוהבת לקיים יחסי מין. אני רגילה שבני הזוג שלי למיטה עושים מעל ומעבר כדי שאהיה מסופקת. אך נדמה שהוא אינו כזה, מאוד אוהב שאני מפנקת אותו (במיטה ובכלל), אך פחות מפנק בעצמו. (אך כן מחזר אחריי).הצפתי את התחושה בצורה חיובית (נדמה לי) - לפני כשבועיים וסיפרתי לו כמה אני אוהבת שהוא נוגע בי וכמה זה נעים לי, וכשהוא עוזב אותי באמצע (ועוזב אותי לא מסופקת), אני מרגישה בודדה ולא מספיק חשובה, ושחשוב לי שישקיע שם.הוא הגיב במין "אבל זה מאמץ" שזו ממש תשובה מוזרה במיוחד כיון שהוא בחור שבהחלט מתאמץ כל היום, וגם איתי מרגיש שהוא מושקע (מתקשר 3-4 פעמים ביום, נפגשים יותר ויותר 3-4 פעמים בשבוע).לאחר מכן, תדירות קיום יחסי המין ירדה (מלכתחילה היא לא הייתה מאוד גבוהה), וכעת אחרי חודש וחצי, הוא מגיע באמצע השבוע, מתכרבל איתי והולך לישון. בפעם האחרונה שקיימנו יחסי מין הוא קצת התחיל לענג אותי ועזב באמצע, ושוב נשארתי כשחצי תאוותי בידי.עוד אמר שהוא מאוד מאוד עייף ביום יום שלו כיון שהוא עסוק בספורט (השגי) ובעבודה.מטריד אותי מאוד, הנושא הזה. מיניות חשובה לי,אני לא מרגישה שאני יכולה "להתנפל" עליו ולעשות כאוות נפשי,ולמעשה מרגיש לי שהוא מחפש יותר כרבול מאשר מין איתי.ניסיתי לבדוק איתו מה המשמעות של מיניות עבורו והוא אמר שהיא חשובה לו, חשוב שהיא תהיה קיימת אך פחות כמה פעמים היא מתקיימת, ושלולא היא, אין זוגיות. לא תמיד פשוט לדבר איתו, כי הוא מאוד מאוד מופנם מצד אחד, מצד שני, הוא מאוד אקספרסיבי ומפתיע אותי בכל מיני אמירות שלו - אפילו אמר לי שהוא אוהב אותי.אם כרגע מתוך נניח 3 לילות של סופ"ש שהיינו ביחד שכבנו רק פעמיים (פעם אחת ביוזמתי) ובאמצע השבוע כמעט ולא שוכבים, האם המצב אבוד?יש לך המלצות?שוב אציין, שבפעם הראשונה ששכבנו הוא הביע המון תשוקה, ניסה לפנק אותי, קיים איתי מין אוראלי (שנעלם), ובאופן כללי הרגשתי שנפלתי על מישהו שבהחלט טוב לי איתו במיטה.התחושה נעלמה...מה עושים? או שמקבלים את המצב ומגיעים להחלטה האם הבחור מתאים לי או לא?
קרינה
תוספת קטנה
⌄
הוא בהחלט נהנה ביחסי המין ומגיע תמיד לאורגזמה. הוא גם פחות מלטף אותי בזמן קיום יחסי המין ונראה שיותר עסוק בהנאה שלו .
קרינה
את כל הדברים החשובים שכחתי לציין
⌄
מתנצלת, לא הייתי מספיק מאורגנת מקודם.אז 2 תוספות חשובות -לוקח לי המון זמן לגמור. זה אישיו שתמיד היה לי מול בני זוג, אני זקוקה להרגיש מאוד נוח איתם וברצון שלהם להיות איתי במיטה ולענג אותי כדי שזה "יקצר" לי יחסית את הזמן. אני יודעת שזה יכול להתיש...אני גם מסבירה שלוקח לי הרבה זמן, ומסבירה שאני צריכה להרגיש נוח .הדבר השני- גם נשיקות בפה הוא לא ממש אוהב, ומין אוראלי עשה לי רק פעמיים בכל התקופה הזאת. הוא כן אוהב שאני עושה לו.הוא מעדיף שאני אנשק אותו על הצוואר במקום על הפה, והוא מבקש המון נשיקות כל הזמן. הוא מנשק אותי בפה בזמן קיום יחסי מין בעיקר...זהו, נדמה לי שעברתי על כל הדברים ששכחתי...אודה לעזרתך ...תודה רבה
ד"ר אורן חסון
רתיעה מנוזלי גוף
⌄
קרינה יקרה,
כנראה שיש לו בעיה של דחייה מנוזלי גוף. זה יכול להתבטא בדחייה ממין אורלי, ובמקרים חריפים יותר גם מנשיקות. במקרים כאלה, הוא יכול להתגבר על זה רק כאשר הדחף המיני חזק יותר, אבל זה אומר שככל שהוא מתרגל אליך הוא יתקשה יותר לעשות את זה או את זה, הוא יתקשה לנשק אותך על שפתייך לאורך זמן, ובודאי שיתקשה להתמיד במין אוראלי, אם בכלל. כנראה שהוא מנסה לפצות בנשיקות במקומות אחרים. מצבים קשים של רתיעה מנוזלי גוף ו/או מקורות זיהום אחרים (ובעיקר על הידיים ובפה), ידועים כמצבים שלOCD(obsessive compulsive disorder), שאפשר בדרך כלל לטפל בהם (בדרך כלל בטיפול קוגניטיבי-התנהגותי). אבל בשביל זה האדם המטופל צריך לרצות לטפל בהם.
קרינה
תודה רבה- והמשך שאלה לאור תשובתך
⌄
חשבתי על זה בעצמי, כי הבית שלו מאוד מסודר ונקי. אך יש לציין שהוא אינו הולך להתקלח לאחר יחסי מין, וכמו כן כאשר יום אחד התלכלך בטעות ממני (קיבלתי מחזור במפתיע), אני קצת נבהלתי (כי אנחנו זוג חדש) והאצתי אותו לקום לנקות את עצמו והוא סרב ופשוט הלך לישון, ככה כפי שהוא. גם בבוקר הוא לא התנקה..
כך שאני תוהה האם זה לא מפחית את הסברה שמדובר ב-ocd?
ד"ר אורן חסון
הבעיה המדוייקת
⌄
קרינה יקרה,
OCD מגיע בצורות ביטוי שונות. השאלה היא לכן לא ההגדרה, כמו הבעיה המדוייקת. כי רק לפיה אפשר להגדיר טיפול, אם רוצים, או את ההשלכות שלה עליך.