רתיעה ממיניות וזוגיות
יעל
איך שומרים?
⌄
שלום רב,
שמי יעל, בת 23, סטודנטית לפסיכולוגיה.התחתני לפני כשנתיים עם בחור מבריק בן 28 (כיום).עם הזמן אני חשה כי המשיכה אליו הולכת ופוחתת, על אף העובדה כי חשבתי בתחילהכי המשיכה (שלי אליו) היא אניטלקטואלית ברובה - דבר שלא השתנה.הוא די מתוסכל מחוסר החום שלי ומרגיש כי הפסקתי לאהוב - איך אוכל להסביר לו שאני פשוט לא אוהבת מגע ואת ה"ליכלוך" שכל הסיפור מביא עימו?מיותר לציין, כי ברצוני לשמר את נישואי אלו ולדאוג שלא ייצר קבוע מכל הסיפור.תודה
ד"ר אורן חסון
רתיעה ממיניות
⌄
יעל יקרה,
המשפט האחרון שלך לא לגמרי ברור, אבל מה שאת כותבת, באופן כללי, הוא שאת נשואה לגבר שאת רוצה לשמור את מסגרת היחסים והנישואים איתו, אלא שאת לא מתלהבת מהסקס איתו. אולי אוסיף עוד דבר, שבעצם יש לך גם רתיעה מסקס באופן כללי, בשל כל ה"לכלוך" כהגדרתך, ש"כל הסיפור מביא עימו". כאשר היחסים עם בעלך היו בראשוניותם, הריגוש של הראשוניות וההתמסרות סייעו לך להתגבר על הרתיעה שלך מהאינטימיות, ואני מניח שבעיקר מנוזל הזרע, ואולי גם מיתר נוזלי הגוף המעורבים בעשייה הזו. היום, לאחר שההתלהבות הראשונית דעכה, הרתיעה הזו שלך משתלטת.התחושה שלי היא שאת אוהבת אותו, אלא שיש לך בעיה בהבט המיני, שאמנם די נפוצה אצל אנשים בכלל ובעוצמות שונות, אלא שאצלך היא מופיעה בדרגה גבוהה מהרגיל, ובעיקר משום שהיא מפריעה לך לקיים יחסי אישות תקינים עם בעלך, ולכן גם קירבה (בשל החשש שלך שמא קירבה ומגע קרובים יובילו לסקס). זהו דבר שאת צריכה לטפל בו, כי הוא יפריע לך בכל זוגיות שהיא (ולכן את לא מוותרת על הזוגיות הנוכחית, כי נדמה לי שאת יודעת שזוגיות אחרת לא תשפר את המצב, מבחינתך). אני לא יודע למה ציפית בשאלה שלך. אולי לחיזוק של עמדתך בזוגיות שלך, ואולי דווקא למישהו שיאמר לך שמשהו בהתייחסות שלך לא תקין, ושכדאי שתעשי משהו בנידון (טיפול מיני). קבלת את האפשרות השניה.