רתיעה מדימום: מה לעשות?
טלי
דימומים ויחסי מין
⌄
שלום
אני ובן זוגי בני 24-5. אנחנו ביחד 3 שנים והכל בסדר, הקשר שלנו התחזק, אנחנו מתקשרים טוב ואנחנו נהנים הרבה ביחד, צוחקים הרבה, הקשר שלנו יציב. רק מה? יש בעיה קטנה, הוא טיפוס נקי יותר, הוא שונא שאני נכנסת עם רגליים מלוכלכות למיטה או בלי לצחצח שיניים. אני בד"כ מתסדרת עם הדברים האלה למרות שלי פחות איכפת. יש עניין קטן שלפני חודש הפסקתי לקחת גלולות בגלל תופעות לוואי ומאז יש לי דימומים מדי פעם. הוא נרתע מהעניין וזה מוריד לו חשק לקיים יחסי מין. זה צריך להדאיג אותי? איך להתמודד עם זה?
ד"ר אורן חסון
חיסרון קטן
⌄
טלי יקרה,
חשוב שתבדקי את עניין הדימום, וזה עניין רפואי שלא שייך אלי. אם זה בר טיפול, טפלי בזה והעניין ייפתר, לא? אם זה עניין זמני, האם יש לך הסבלנות לחכות, ואם לא, למה לא? ושאלה נוספת: האם את נרתעת מלטפל בזה? לכן, אני מפנה את הדברים אליך: למה, בעצם (את חסרת סבלנות, או נרתעת מללכת לרופא)?רתיעה מדימום היא רתיעה טבעית. יש מי שנרתע מזה יותר, ויש מי שלא. זה כשלעצמו בכלל לא צריך להיות קשור לקשר שלו אליך. השאלה שאני מפנה אליך היא אם את לוקחת אחריות על דברים שלפעמים לא נעים לטפל בהם, וצריך. אם כן, אז תני לזה זמן לחלוף, ואל תחששי מעצם הרתיעה שלו. קחי את זה כחיסרון קטן שיש לו, כמו לרבים אחרים.