זוגיות: מה לעשות כשבן הזוג מחפש את עצמו
שירן
משבר בזוגיות
⌄
אני ובן זוגי ביחד כבר 6 וחצי שנים. אני בת 22 סטודנטית והוא בן 24 קצין בקבע.
לאחרונה עלה הנושא של המעבר לגור ביחד וחתונה כי אחרי הכל מתבקש שהנושא יעלה אחרי ככ הרבה זמן ביחד, אנחנו כבר לא ילדים. לראשונה כשהנושא עלה לפני 4 חודשים הוא אמר לי שהוא רוצה קצת פסק זמן כדי להרגיש ״סגור״ על הקשר שלנו לפני שאנחנו מתחייבים, הסכמתי והיינו בהפסקה למשך מספר שבועות בודדים (3-4) וחזרנו. הוא חזר הכי מאוהב שיש והכל היה טוב ביננו, התחלנו אפילו לחפש בית אבל בגלל שינוי במקום העבודה שלי החלטנו לדחות קצת את המעבר. לפני חודש הוא התחיל לומר לי שהחיים שלו לא הולכים בכיוון שהוא רצה, שהוא רוצה להשתחרר מהצבא (הוא חתום על חוזה לעוד 7 חודשים) ואז אולי לךכת לטיול ארוך בחול.
החלטתי שזה לא מתאים לי ונפרדנו, במשך חודש לא דיברנו, לפני מספר ימים יצא לנו לדבר בגלל הלוואה משותפת שיש לנו ואז נפגשנו, הוא אמר לי שהוא אוהב אותי ושטוב לו איתי, אבל הוא לא סגור על הקשר שלנו שמשהוא בו מפריע לו להתחייב. הוא אמר לי שהוא בטוח שבסוף נהיה ביחד ונתחתן, אבל באמת שעם כמה שניסיתי להבין מה מפריע לו לא הבנתי.
מצד אחד אני רוצה להשאר איתו, אני לא רוצה לאבד אותו. אבל מצד שני למרות שהוא אוהב אותי לא נראה שאני מספיק חשובה לו ושהוא רציני. משהוא בי רוצה להאמין שאם אני לא אוותר עכשיו ונמשיך להיות ביחד אולי הוא עשתנה ויבין שהוא כן מוכן כבר להתחייב, אבל אני גם לא רוצה לבזבז את הזמן שלי סתם על קשר אבוד
אני לא יודעת איך להמשיך מכאן ומה לעשות.
ד"ר אורן חסון
לא סגור על עצמו
⌄
שירן יקרה,
אנא קראי את השיחה שלי עם שלי, שלוש שאלות למטה. אמנם הם קצת קדימה בגיל, ושניהם בשלבים אחרים בחייהם מכם, אבל - הנושאים שעלו ביניהם מאד דומים לאלו שעלו ביניכם. בן זוגך איתך מגיל 18 שלו ורוצה לחוות וללמוד את עצמו על עצמו ולהתנסות לפני שיחליט מה הוא רוצה. האם תוכלי להישאר שם ולחכות לו? לא יודע. אין ביטחון שהוא יחזור אחר-כך, למרות שהיה רוצה שתישארי שם ותחכי לו, מה שבטוח. אלא שאת צריכה לדאוג גם לעצמך, וכשהוא עם ההרפתקאות שלו - את בהחלט לא יכולה להיות בטוחה, למרות שהוא מנסה להשלות אותך או את עצמו שזה אחרת.