התנהגות מוזרה בזוגיות - מה לעשות
א.א.
אישתי מסתירה ממני דברים
⌄
שלום רב.
אנו זוג צעיר נשוי שנתיים, לפני שנה קנינו בית שנינו אקדמאים ועובדים בעבודות שאנו מרוצים, ומסתדרים מצויין ביחד.הכל התחיל לפני חודש , אשתי התחילה להתנהג מוזר (בתירוץ ,אולי לא) של לחץ בעבודה, וביקשה קצת "ספייס" . תמיד נהגנו ליהיות ביחד ולבלות יחדיו ועשיו היא רוצה את הזמן שלה.אני שהייתי בהלם שאלתי אם קרה משהו? ואני יכל לעזור? והיא אמרה שהיא רק צריכה קצת ספייס ושה יעבור.במשך החודש הזה התחילו לקרות דברים מוזרים שלא איפיינו אותה בכל חמש שנות הזוגיות (שכוללים גם נישואין) שלי איתה. היא יצאה כמה פעמים לבד בלי להגיד לי לאן ואיפה ועם מי למרות ששאלתי , יש לציין אף פעם לא נמנענו לצאת גם לחוד כל אחד עם חברים \חברות שלו אבל לא בתדירות כמו שהיא יוצאת כעת .היא התחילה לחזור הבייתה מהעבודה כל יום בשעות לא שגרתיות כגון 22:00 מה שלא מתאים לה כי תמיד הייתה חוזרת עד 18:00 ואומרת שהיא עמוסה בעבודה , וכשאני מטלפן לשאול מה נשמע לפעמים באמצע היום או איפה היא ? היא מתחמקת וכועסת שאני שואל וגם יש חוסר התעניינות מצידה לגבי. היא יוצאת בערב כבייכול לקניון או לסופרפארם וחוזרת בשעות שמקומות אלו כבר סגורים ושאני מטלפן אליה תמיד היא בשיחה ממתינה.לאחרונה היא גם מעודדת אותי לצאת עם חברים שכביכל אני יעסיק את עצמי בתקופה שהיא עסוקה.בנוסף כשאני עושה שיחות מהפלאפון שלה (כי הוא על חשבון העבודה) אני שם לב שהיא התחילה למחוק את כל השיחות יוצאות ונכנסות מן הפלאפון שלה כולל ההודעות SMS שהיא מקבלת ושולחת. פשוט הופכת חשאית. כמו כן היא התחילה לכתוב כל מיני דברים ב"וורד" במחשב וכשאני עובר ליד חדר המחשב היא מכבה אותם שלא הראה. ניסיתי להיכנס למחשב לראות מה קורה אז שמתי לב שהיא סוגרת את הקבצים עם קוד אישי כמו כן מוחקת אותם מהמחשב ומהסל מיחזור (יברך אלוהים את מי שמציא את תיקיית ה"קוקיס"- זו תיקיה ששומרת על איזה קבצים עבדו). לכל זה מתלווה תחביב חדש שנקרה שירים שקטים שהיא מורידה מהתכנה לשיטוף קבצים.תפסתי אותה גם בכמה שקרים קטנים לגבי שעה שיצאה ממקום מסויים כשסיפרה לי שהיא באה ישר הבייתה והתברר לי (במקרה) שיש שעה הפרש בין השעה שיצאה לשעה שחזרה כשהמרחק בין הבית למקום המסויים הוא 5 דקות (בהגזמה).אני מאוד אוהב אותה והיא אומרת לי שהיא גם אוהבת אותי מה שמאוד מבלבל אותי כמו כן התחלנו לפני שבוע לנסות להיכנס להריון.אני ניסיתי לתת לה את המרחק אבל היא רק לקחה אותו יותר ויותר והחלטתי לדבר איתה לפני 3 ימים על מה שמפריע לי זה הדיסקרטיות כי הרי אם לבן אדם אין מה להסתיר אז הוא לא מסתיר. היא התנצלה ואמרה שהיא עשתה את זה לא בכוונה והיא תשתדל לא לעשות זאת .היא תעה שהיא פשוט צריכה קצת "ספייס" והבהרתי לה שה"ספייס" שלה חורג מגבול של זוג נשוי. לגבי השקרים אמרתי לה קצת והיא אמרה שהיא לא שיקרה לי אף פעם. לא דיברתי על המחשב כי אני לא אמור לדעת על זה.מה לעשות?אשמח לעצה
ד"ר אורן חסון
ריחות לא טובים
⌄
א.א. יקר,
מה שאתה מתאר "מריח" לא טוב. זו התנהגות שהיא אופיינית למישהי שמתחילה לפתח קשר חדש. עד כמה שזה ייראה מוזר, לפעמים זה אפילו אופייני דווקא בעת שמנסים להכנס להריון. אני לא אומר שזה המצב, אבל זה מריח לא טוב.ועם זאת, ייתכן שיש לה עניין מחודש בחברות או בחברה עם בעייה אישית קשה שהיא מבלה איתה הרבה זמן, או אולי היא מכינה לך הפתעה מסיבה כלשהי, ולכן שומרת על דיסקרטיות – דברים שיכולים "להריח" קצת דומה למי שפרנואיד. ויתכן גם שאתה נוטה להגזמה. – אני פשוט מעלה אפשרויות שונות.אני חושב שהדבר הנכון הוא לפתוח ולדבר, כי מוטב עכשיו מאשר כאשר יהיה מאוחר יותר. גם אם מתפתח לה קשר אחר, וגם אם היה משהו ביניהם, עכשיו אתם עוד יכולים לתקן. מאוחר יותר יהיה קשה יותר. אם תראה שזה גורר אחריו הסתגרות רבה יותר, וכעסים גדולים יותר, לכו ליעוץ זוגי, וכאמור, לפני שיהיה מאוחר מדי לשניכם. די בכך שאתה מרגיש רע מאד ביחסים, כדי שכדאי יהיה להגיע ליעוץ.