יציבות בזוגיות: מעשים מול מילים
דנה
אהבה אחרי נישואים
⌄
שלום
לך ד"ר חסון,בעלי ואני נפרדנו, אחרי 22 שנה בהסכמה ודרכי נעם לקראת גירושים , במהלך הפרידה הכרתי והתאהבתי בגרוש וותיק, הכרנו באתר היכרויות, במציאות הקשר היה אחר , הביע את רגשותיו אלי יחד עם זאת טען שצרותיו לא מאפשרות לו כרגע להיות מי שהוא באמת ולא מאפשרות לו להעניק לי את תשומת - הלב שיכול ורוצה , ביקש שאחכה בסבלנות - במקביל לא באופן ישיר , לחץ לגירושים שלי באופן רשמי.למרות שאני אוהבת , כנראה - לא ניתנה לי ממש ההזדמנות לדעת - בינתיים אני תחת הזכרון של האמירות והקשר הוירטואלי שהיה , יפה , טהור ויום- יומי בטלפון.הייתי מקבלת את דבריו מחכה בסבלנות אם לא הייתי מהר מאוד מגלה שהוא רובץ באתרי היכרויות! בזה שהכרנו ועוד, כל זה במקביל לקשר איתי - לא מנצל אותי מינית , כן עזרתי לו בכמה דברים האדם הוא יש איכותי , לא עובד - בקשיי פרנסה והראה כי בטחונו בעצמו פגוע.אני אוהבת את האיש, מאמינה לו שאני מאוד , מאוד חשובה בחייו, יודעת כבר לצערי שעלי לעזוב את הרעיון הזה - איך עושים את זה?אני בסיפור כמעט שנתיים ומעל שנה מנסה להתנתק ולא מצליחה , אם כי בשלושת החודשים האחרונים הצלחתי במידת מה לשלוט בעצמי ולעבוד על ההנה והתודעה.האם בהכרח העובדה שהוא באתרי היכרויות מוכיחה ש מדובר בהונאה רגשית? האם לחכות בסבלנות? לא כל- כך מהר מוצאים אדם שמעורר בך רגש אהבה עמוק כל- כך.אנא , כוון אותי , מה אתה מבין?דנה
ד"ר אורן חסון
ערפל רך ורומנטי
⌄
דנה יקרה,
כך או כך, עושה רושם שהוא לא יציב בזוגיות שלו, איתך עם עצמו, ואולי גם עם אחרות. את שואלת אותי אם הוא נוכל, ואני לא יכול לדעת. יכול להיות שהוא "מקצועי" בקשרים עם נשים (והגבול בין נוכלות מקצועית לבין מי שזו דרך חייו אבל הוא מאמין שהוא אדם ישר שעושה הכל נכון ורק לא בטוח בדרכו ומשתמש בה לצרכיו האגואיסטיים, יכול להיות דק), ויכול להיות שהוא רק בלתי יציב בקטע הזוגי, וחי מריגושים שאת אחד מהם.קל להתאהב בהצהרות אהבה, וקל להתאהב באדם חכם ותרבותי שיודע לגעת בדברים שנוגעים בך, כי כל אלה נוטעים תקווה לזוגיות ואהבה כיפיים, ואת אלה הוא יודע לעשות היטב. באופן ברור הוא יודע לומר לך את הדברים הנכונים, ובדיוק לכן את צריכה להקשיב יותר למעשים שלו מאשר לאמירות שלו. גם באלה יש אמירה משמעותית, ואת צריכה לתת למעשים לבלוט מספיק חזק בתוך הערפל הרך והרומנטי שבו הם עטופים.
דנה
ערפל רך ורומנטי
⌄
ד"ר חסון,למרות שזה בדיוק מה שרץ לי בראש, סידרת לי את התובנות וחיזקת אותי מאוד בהבנה שאני מעדיפה לייחס לעטיפה מקום בולט ואת המעשים מנסה להסביר לקולאא, תודהההההההההה, הלוואי ויירבו אנשי מקצוע ברורים כמוך!דנה
ד"ר אורן חסון
רץ לך בראש
⌄
דנה יקרה,
לא הייתי כותב לך זאת לולא ידעתי שזה "רץ לך בראש". אחרי הכל, את מכירה אותו הכי טוב, וזה היה כתוב ברור מספיק בתוך מכתבך. בהצלחה!