מסרים כפולים בזוגיות: מה לעשות?

תאריך פנייה: 08.01.2007 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דיקלה
עזרה להתמודד מפרידה
08.01.2007 • 02:43

שלום
לכולם שמי מור אני בת 23 לפני שלושה חודשים עברתי פרידה די כואבת מחבר שאיתו יצאתי במשך שנה וחצי חשוב לי לציין כי הפרידה באה מצידו כלפיי היתה לנו אהבה מטורפת. אהבה מהסרטים אך היתה לנו בעיה מאוד גדולה הוריי לא קיבלו אותו במשך שנה ממש לא רצו לדעת כלום עליו הוא ביקש ממני לבוא לגור איתו ואני חששתי וכול הזמן היה לנו מאוד קשה ההינו מתראים בסופי ששבוע ונשבענו שלא נוותר אחד על השני לא משנה מה יקרה בדרך.בתחילת יחסנו הוא היה פשוט מדהים אוהב מפנק כול מה שביקשתי קיבלתי רק מספר חודשים לפני פרידתנו הוא ממש השתנה בטענה שהוא כועס עליי שאני לא מוכנה לעשות כלום בשבילו הוא גם מאוד שתלטן זה מאוד חשוב לי לצייןנפרדנו ומאז אנחנו מדברים אולי פעם בשבוע שכול שיחה נגמרת בניתוק מגעיל בגללו תמיד הוא מוצא על מה לריב איתי אנחנו לא ביחד ועדיין רבים אני פשוט לא מבינה אותו הוא אומר שהוא אוהב אותי מאוד ומתגעגע אבל לא יהיה איתי אבל מתקשר ובוכה ואומר שהוא אוהב אותי אני בסדר אם הפרידה הזאת מתגברת אך שהוא מתקשר אני חוזרת להתחלה והכול קשה לי מחדש אניי לא יודעת מה לעשות האם לנתק איתו סופית את הקשר או פשוט להמשיך לסבול שהוא מתקשר הוא חשוב לי ואני די מפחדת שאם אני יבקש זאת הוא באמת יעלם מה שלא כל כך נראה לי אנא עזרו לי אני אוהבת אותו לא יודעת מה לעשות הוא זה שתמיד מתקשר ואם אני מתקשרת הוא עושה עליי פוזות אני פשוט לא מצליחה להבין אותו תודה

ד"ר אורן חסון
את צריכה לאהוב את עצמך קצת יותר
09.01.2007 • 16:13

דיקלה יקרה,
מסרים כפולים ברמה שאת מספרת עליהם מגיעים מחוסר יציבות קיצוני שלו, וקשיים שיש לו עם עצמו או עם המטרות שלו בחיים, ו/או מתוך רמה גבוהה של אגוצנטריות וחוסר התחשבות בך. זה מה שהוא.גם אם יש אהבה, כשצד אחד מתנהג כך, ולא רואה את הכאב שהוא גורם לצד השני, או שלא מספיק אכפת לו מזה, זו אהבה הרסנית. יש בו הרבה דברים שמוצאים חן בעינייך, אבל כמו שאת רואה יש גם כמה שלא. הם מספיקים כדי להכשיל את הזוגיות, והם מספיקים כדי לאמלל אותך. זכרי גם שלעתים קרובות, דווקא חוסר הודאות בזוגיות, וחוסר הבטחון שבה, גורם לך לחשוב שהוא האחד והיחיד, ושאין בלתו ולהיות כבולה לקשר הזה. זה מה שהוא עושה לך, וכך הוא מחזיק אותך מבלי להיות איתך באמת. קחי את כל אלה בחשבון.את לא צריכה להבין אותו. אני לא בטוח שהוא מבין אותו. אבלאת צריכה לדעת מה טוב לך.למרותהאהבה שלך אליו. את צריכה לאהוב אותך קצת יותר, והוא לא מאפשר לך את זה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083