גור עם גבר: חלוקת תפקידים וגבולות
מ
לא רוצה להיות אימא שלו
⌄
לד"ר אורן חסון היקר
שלום.הינה אני שוב פונה עליך לייעוץ. אני נמצאת בקשר עם בחור מקסים ואנחנו מתכוונים לעבור לגור ביחד . המהלך הזה מאוד מפחיד אותי יש לי חששות איך זה יהיה לגור יחד? האם נסתדר ? גם ניכנסת כאן בעיה כספית והיא איך נתחלק בחשבונות שלנו בישביל שלא נריב וגם שנוכל לגמור חודש ביחד בלי חשש שאין לנו איך.מה שכן עשיתי טעות איומה אתמול נכנסתי לו לחשבון הרגשתי ככה שאני מנהלת לו את החיים ואת זה אני לא רוצה כי אני לא אישתו וגם כאישתו לא האיתי ממש רוצה לכנס לו לחיים אני מאוד מעוניינת בבחור והשטח הזה חדש לי ואני פוחדת שאני הפחיד אותו. יש לו אח שנשלט על ידי אישתו הוא פוחד ממנה היא הגבר וגם האישה בבית לא האיתי רוצה להיות כזאת זה מפחיד אותי, אני לא רוצה חיים כאלה שאני שולטת בו או הוא בי. מה תוכל לייעץ לי בבקשה ממך זה חשוב.
ד"ר אורן חסון
לגור עם גבר. הפעם הראשונה.
⌄
מ יקרה,
את נכנסת לחיי שותפות, וזה תמיד מלווה בחרדות משום שנדרשת חלוקת תפקידים, וחלוקת אחריויות. אבל לא ברור לי מדוע את מרגישה שאת צריכה לשלוט, ולא יכולה להניח לו? האם זה משום שכך את או משום שכך הוא?ככל שתדברי על זה יותר איתו, כך החלוקה ביניכם תוכל להיות יותר ברורה, ולא תיכנסי לטריטוריה שלו ללא רשות. ככל שתדברו על זה יותר, כך גם הוא לא ייכנס לטריטוריה שלך ללא רשות. ולכן, הכי חשוב הוא לדבר איתו בכל פעם שאת מרגישה אי נוחות בפלישה שלו לטריטוריה שלך, או בכל פעם שאת מרגישה צורך לפלוש לטריטוריה שלו – דברי איתולפנישאת עושה את זה.וקחי בחשבון שזה אפשרי. אחרי הכל, את לא האשה הראשונה שנכנסת לגור עם גבר. רבות עשו זאת בהצלחה.