קשר חסר סיכוי: מה לעשות?
מורן
לא מתקשר איתי
⌄
לד"ר חסון היקר
אני וחבר שלי לשעבר בקשר מאוד לא מוגדר אני אוהבת אותו ואולי זה ישמעמצחיק אבל אני לא יודעת מה הוא מרגיש כלפיי אבל בטוחה שהוא לא אוהב אותיהוא מאוד סגור אני מנסה לדבר איתו בכל מיני דרכים אבל הוא בקושי מספר לי מה עוברעליו לדוגמא:אני שואלת אותו איך עבר עליך היום?? הוא עונה מצוין אבל בפועל היה לויום מתיש, אני לא יכולה לנחש מה עובר עליו אני לא קוראת מחשבות ואמרתי לו את זהאבל זה עדיין לא עוזר, וכשאני מדברת על המצב בינינו הוא רק מעלה זיכרונות על העברכמה שהיה לנו טוב ואני חייבת להדגיש ד"ר לא היה לנו טוב בכלל נראה לי הוא מדמיין,ואין לו גם סיבה כלשהי לחשוש ממני אני תמיד נותנת לו ביטחון ואהבה לפעמים אני מוצאתאת עצמי מדברת אליו ברכות ובשקט כמו אל תינוק העיקר שיפתח אלי לצערי ללא הצלחהאני גם מאוד סגורה באופי שלי אבל אני מתגברת על הבעיה הזאת ומספרת לו קצתעליי ומפתחת שיחה ואז הוא משתף פעולה עד שהוא מגיע למחסום שלו..אני כל הזמן מתעניינת בו שואלת מה איתו?? איך הוא מרגיש?? איך היה בעבודה??הוא עונה לי תמיד הכל בסדר והסברתי לו שזאת לא בושה לפעמים להגיד שקשה הואשומר הכל בלב אבל הבעיה שביחסים זה קשה כי אי אפשר לתקשר ככה..השבוע הופתעתי ממנו קיבלתי ממנו מייל שעוברת עליו תקופה קשה והוא חושב את מילשתף וכמובן שהוא חשב עליי אני פחדתי להלחיץ אותו בכך שאני אשאל מה קרה??אז החזרתי לו במייל שאני לצידו ושהוא יכול לסמוך עליי ולספר לי הכל..חשבתי שזה ישנה משהו ושהוא יספר לי אבל יום למחרת הכל היה כרגיל..אנחנו בקשר הזה כבר6 שנים אני אובדת עצות אני מאוד אוהבת אותו הוא תמידמעריך אותי ומכבד על כל מה שאני עושה למענו אבל איך שאנחנו מתקרביםהוא ישר מתרחק כבר התחלתי להתעניין בפסיכולוגיה לחקור את ההתנהגות שלוהזמן עובר ואני עדיין תקועה עם כל המצב הזה ולא יודעת איך לפעול?? ומה הסיבהשהוא מתנהג ככה?? במה אני לא בסדר??ד"ר מצטערת על האורך תדריך אותי בבקשה מה עליי לעשותתודה לך על הסבלנות
ד"ר אורן חסון
תקוות שווא ארוכת שנים
⌄
מורן יקרה,
אני לא מתרשם כלל שאת לא בסדר. כלפיו, את הכי בסדר שאפשר. ועל זה נאמר כבר מזמן, זה לא את, זה הוא. את שומרת איתו על קשר כבר שש שנים לאחר תום החברות שלכם. שש שנים זההמוןזמן, המון זמן, לשמור על קשר שבו את אוהבת אותו ואין שום דבר ביניכם, מה עוד שהוא ממדר אותך. וזה שזה המון זמן, זה אומר שהגיע הזמן להפנים שכנראה זה לא ישתנה. אם הוא היה רוצה לשנות, היו לו שש שנים לנסות.אני לא יודע אם יש לו קשרים אחרים. לא אמרת דבר על זה. אולי היו מדי פעם ואת לא יודעת, כי הוא לא ממדר אותך. אולי התקופה הקשה שיש לו היא בגלל אהבה נכזבת, ואולי לכן הוא לא מספר לך על זה. כדי להשאיר את הקשר שלכם על אש קטנה ובאותו מקום. ואולי זה היה משהו אחר. אני גם לא יודע אם לך יש או היו קשרים עם בחורים אחרים. אם לא, הגיע הזמן שיהיו, והדרך היחידה שיהיו היא שתשלימי עם כך שהקשר הזה איתו הוא חסר תקווה. והדרך היחידה למנוע ממנו להרוס את עתידך, ולכרסם לך בזמן שעובר ובשעון הביולוגי שלך (לא סיפרת בת כמה את), היא לחתוך.וקראי את השאלה שמתחת. וגם את התשובה שלי. היא רלוונטית גם לך, למרות ההבדלים. הדמיון בהשפעה עליך ועליה גדול מדי. הצורך שלך והצורך שלה להבין אותו, זהים. ומיותרים.אני לא בטוח אם תסכימי איתי. אבל קראי את המכתב הזה אחת לכמה ימים. למרות הקושי.
מורן
מסכימה איתך לחלוטין
⌄
בוקר טוב ד"ראני מתביישת לכתוב זאת אבל בכל ה6 שנים האלה לא היה לי אף אחד הייתיעסוקה רק בו (אני מרגישה רע עם עצמי) ואת האמת לא שמתי לב שהזמן רץ,אני כבר בת 24 עם ניסיון כושל מאוד של מערכת יחסים אחת ארוכת טווח לא רקשהיא לא הצליחה אלא גם נפגעתי כל הזמן וכנראה הייתי באשליה (עד המכתב שלך)שבסופו של דבר הכל יסתדר איתו, לפי מה שאני יודעת ממנו היו לו סטוצים ואיך ששמעתיאת זה כל כך נגעלתי ממנו,אחרי שקראתי את המכתב שלך מצאתי שאני האשמה היחידהאני כועסת על עצמי שהייתי כל כך טובה אליו וקיבלתי רק רע בחזרה וזה לא מגיע לי .מה שנותר לי לרשום לך זה תודה ענקיתתתתת מה שההורים שלי לא הצליחו אתההצלחת בכמה שורות לחזק אותי ודרך אגב קראתי עפ"י עצתך את השאלה שמתחתוההסבר לכל המצב שלי הוא כמו הכותרת שכתבת לה " את צריכה לאהוב את עצמךקצת יותר"..תודה תודה ושוב תודה