ריחוק רגשי בקשר: סיכויים ואתגרים
שוש
אהבה אפשרית?
⌄
בשנה האחרונה אני נמצאת במערכת יחסים עם אלמן עם שני ילדיםואני גרושה פלוס. יש לציין כי המערכת הזוגיות ביננו החלה מספר חודשים בודד לאחר שהוא התאלמן (הסיבה להתאלמנות הינה מחלה קשה). יש ביננו הפרש בגילאים של כ10 שנים. למרות כל הקשיים צמחה ביננו אהבה מאוד גדולה והקשר ביננו מאוד עוצמתי. אבל יחד עם זאת כל כמה חודשים אנחנו מגיעים למשבר שבו הוא מחליט להפרד ממני כי קשה לו ההתמודדות. אחרי פרידה של כמה שבועות הוא יוצר איתי קשר והגעגועים והאהבה מכריעים אותנו ואנחנו חוזרים, והסיפור חוזר חלילה.... עכשיו הוא הגיע להבנה שהוא חייב להתחיל בטיפול פסיכולוגי על מנת לנקות ממנו את כל המכשולים שמונעים ממנו לטענתו להעניק לי זוגיות אמיתית. בהתחלה חשבנו שנעשה את זה במקביל למערכת היחסים ביננו אבל כעת הוא חושב שבשלב התחלתי הוא יעשה זאת לבד (כלומר שניפרד שוב) ואחרי שיעבור כמה מפגשים נחדש את הקשר. מצד אחד אני מבינה אותו ומבינה שהוא חייב לעשות את זה אבל מצד שני אני חושבת שזוגיות אמיתית צריכה להיות מסוגלת להתמודד גם עם משברים. מה לעשות? האם יש בכלל תוחלת לקשר כזה?
ד"ר אורן חסון
סיכון של ריחוק רגשי
⌄
שוש יקרה,
תוחלת (סיכוי) כן, השאלה עד כמה היא גבוהה. קשה לי לדעת. הרבה תלוי בסבלנות שלך, שאני לא יודע כמה יש לך כאשר את לא בטוחה אם הוא ירצה בעוד כמה שבועות, והרבה תלוי בדיונים שיעשה עם עצמו (בעזרת המטפל שלו). ככל שהביטחון שזה יעבוד קטן, כך, עם הזמן, ייווצר ריחוק רגשי שאולי יהיה קשה לגשר עליו בהמשך. אם יעבור זמן ואת תהיי מנותקת ממנו וללא בטחון שהקשר יתחדש כפי שאת רוצה, תתחילי, באופן טבעי, לחשוב על אפשרויות אחרות. זה מה שגורם לריחוק רגשי, ולכך התכוונתי. זה יכול לקרות גם אצלו. זה סיכון, שהשאלה היא אם יש לך דרך להשפיע על מניעתו, ואם לא – לראות לאן זה ייקח אותך.
שוש
סיכון של ריחוק רגשי
⌄
חיים לצד אלמן? כיצד מתמודדים עם בנייה של מערכת יחסים כאשר המערכת של פרק א מוצגת כמערכת האידיאלית?איך
ערן
סיכון של ריחוק רגשי
⌄
הי אשמח לדעת איך זה התקדם בסופו של דברכיוון שזה ממש דומה לסיפור שלי