התמודדות עם קשר לא מוגדר

תאריך פנייה: 17.01.2012 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
גלית
פלרטוטים
17.01.2012 • 16:59

היי,התחלתי לצאת עם מישהו לפני כחודש (שנינו בני 23). הכל זורם טוב והולך מצויין. עוד לא הגדרנו שום דבר בינינו אבל אם ימשיך ככה, רציני זה יהיה כמעט בטוח.אך יש בעיה אחת מאוד קריטית שמפריעה לי, שבגללה לא אסכים להיכנס למערכת היחסים הזו, וזה משהו שלדעתי יכול להשתנות רק שאני לא יודעת איך לפתוח אותו בלי להישמע דורשת מדי, כועסת מדי, מלחיצה מדי וכו'..הבחור מפלרטט עם כל בחורה שיש לו בפייסבוק. אמנם אני רואה את זה, סימן שהוא לא מסתיר את זה, אבל זה פוגע בי. דברים שהוא אומר לבחורות אחרות הוא אומר גם לי . רק שאני גם שוכבת איתו.אני לא יודעת איך להעיר לו על זה ולהגיד לו שמה שיש בינינו נמשך כבר הרבה זמן ולא לעניין שהוא רושם דברים כאלה לבנות אחרות במיוחד כאשר הוא יודע שרגשות מעורבים בעניין.מאוד פוגע בי לראות את הדברים האלה ומבחינתי לקום ולחתוך עכשיו אבל כל הזמן אומרים לי תני צ'אנס. תגידי לו משהו על זה ותראי מה קורה..אבל אני לא יודעת איך להגיד לו על זה בלי שאני אשמע מאיימת או מלחיצה. אחרי הכל אנחנו עוד לא הגדרנו את עצמנו בתור קשר רציני אבל כן יש שם משהו. סטוץ זה בטוח לא. אנא עצתך...

ד"ר אורן חסון
לעשות מאמץ כדי ליצור, או לוותר?
18.01.2012 • 11:56

גלית יקרה,
יש לך שלוש דרכים, שמתוכן את שוקלת רק שתיים, וקשה לך עם השלישית. האפשרות הנוכחית היא לא לעשות דבר, השניה היא להיפרד, והשלישית, הקשה, היא להתעמת. ונדמה לי שאת חוששת להילחם על הקשר הזה. הקושי הוא קודם כל העובדה שלא הגדרתם את הקשר כקשר. אולי צריך להתחיל שם. ונדמה לי שאת מעדיפה שהוא יהיה זה שיגדיר את הקשר, והוא לא עושה זאת. את לא צריכה להלחיץ אותו, את צריכה קודם כל להגדיר, ביחד איתו, מה קורה ביניכם. השאלה היא אם הוא בשל לזה, או שכרגע הוא פשוט מרגיש בנוח מבלי להגדיר, כאשר יש לו אופציות פתוחות גם אם אינו מממש אותן. את כנראה חוששת שאם תעלי את הנושא, הוא יחליט על בלעדייך. או שאם תעלי את הנושא ותחליטו שאתם בקשר, עצם העובדה שזה עלה ממך מעמידה אותך במצב של חולשה. אולי. אם זה כך, אז אולי זה לא הקשר הנכון או לא בזמן הנכון, ותצטרכי בהמשך להסיק מסקנות. אבל כרגע את שוקלת להסיק מסקנות עוד לפני שאת יודעת שזה המצב.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
גלית
עשיתי מאמץ
18.01.2012 • 16:45

אתמול נפגשתי איתו וכן פתחתי את זה. כן דיברתי איתו. "מה שיהיה-יהיה".ואכן הייתה שיחה מעולה. אמרתי כל שעל ליבי ובסוף "זכיתי" לגלות שדברים שחשבתי, אינם בהכרח נכונים. דיברנו על זה שיחה טובה שבסופה גיליתי את מקומי בקשר. הוא העלה את הנושא של נהיה ביחד ואני הנהנתי בהסכמה.פשוט צריך לדבר בלי לפחד. מה רע כבר יכול לצאת מכך?תודה.

ד"ר אורן חסון
הנהנה מוצלחת
19.01.2012 • 20:36

גלית יקרה,
לפעמים יכול לצאת רע מזה, שזה דחייה ותחושה לא טובה אחר-כך. אבל לו זה היה המצב, עדיף לדעת קודם מאשר להישאר בסימן שאלה עוד זמן רב. כך שיפה עשית. וגם שהנהנת בהסכמה... :-)

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083