ריחוק פיזי וסיום קשר: מה לעשות?
שבורת לב
באהבה כמו במלחמה?..
⌄
לפני שנה בערך הכרתי את אהבת חיי..זאת הייתה ממש אהבה מהסרטים, הוא אהב אותי ואני אהבתי אותו...האהבה שלנו רק הלכה והתחזקה מיום ליום.. בחיים שלי לא הרגשתי אהבה כל כך חזקה כלפיי מישהו ולאורך כל כך הרבה זמן
הייתי מוכנה לתת הכל בשבילו הוא היה כל חיי...
אחרי כמה חודשים שהיינו ביחד והאהבה פרחה..הוא התגייס לצה״ל (עולה חדש ולכן בגיל 21 ולא 18) בחיים לא דימיינתי שהקשר שלנו יוכל להיהרס בגלל משהו ובטח שלא בגלל הצבא..
מקשר שבו היינו רואים אחד את השנייה כל יום כל היום, המפגשים שלנו נהיו בלית ברירה פחות דחופים והיינו מתראים אחת לשבוע או מקסימום פעמיים בשבוע כי הוא היה כל השבוע בבסיס שרחוק מאוד מהבית שלו..
לאט לאט הרגשתי שהוא מתרחק ממני וכל הביטחון שלי בו שהיה לי פעם נעלם..התחלתי להיות פרנואידית ולחשוד בכל דבר..שמאוחר יותר התברר שלא חשדתי סתם.. לאחר זמן מה החלטנו להיפרד אבל אני לא חככתי לעמוד בפרידה הזאת אז גרמתי לו לקנא והוא חזר אליי עם אהבה מחודשת..הקשר שלנו היה מאוד רציני..הרבה פעמים דיברנו על חתונה וילדים ותוכניות לעתיד
אבל הצבא לקח לי את אהבת חיי והחזיר לי בן אדם אחר, קר, ממש לא החבר האוהב והמתישה שלי...
לפני מספר חודשים הוא נפרד ממני שוב בטענה שהוא לא רוצה חברה בזמן שהוא משרת בצבאאבל המשכנו להתראות ולהתנהג כמו חברים כשהיינו ביחד למרות שלא היינו ביחד כבר
עד שיום אחד הוא שינה את הסטטוס שלו בפייסבוק למערכת יחסים עם איזה אחת מהבסיס שלו
הלב שלי פשוט נשבר לרסיסים ובאותו יום אחרי שראיתי את זה התקשרתי אליו וקבענו להיפגש בשביל לדבר פנים מול פנים... הוא התייחס אליי כרגיל והיינו ביחד כל היום כל פעם שהזכרתי את חברה שלו הוא אמר לי תשכחי מזה ונישק אותי...
בערב יצאתי עם חברות שלי לשתות משהו באיזה מסעדה ובמקרה הוא הגיע לאותו המקום עם החברה שלוהתקשרתי אליו בשביל לשאול מה הוא עושה פה והוא ענה שאני לא יתחיל עוד הפעם וניתק לי בפרצוף!
כל כך כעסתי עליו..לא הבנתי למה הוא עשה לי דבר כזה..למה הוא השלה אותי מחדש.. יום אחרי זה סיפרתי לחברה שלו הכל..שהוא היה איתי והיה לו טוב מאוד שהוא אפילו לא חשב עליה..כנראה שזה לא הזיז לה..או שהיא לא האמינה לי והם עדיין ביחד..אבל הכלבה סיפרה לו מה שאני סיפרתי לה והוא ניתק איתי את הקשר לגמרי...
השאלה כרגע היא האם להניח לזה או להמשיך להילחם? כי לא משנה כמה זמן עובר אני פשוט לא מצליחה לשכוח אותו..הוא נחרט לי בלב ולא יוצא ממנו.. ניסיתי גם לצאת עם בחורים אחרים אבל שום דבר לא עוזר..
בימים האחרונים חשבתי לשלוח לו הודעה ולהגיד לו שאני בהיריון..ככה אולי הוא יתחיל שוב לחשוב עליי ויזכר כמה הוא אהב אותי ויעזוב את החברה שלו.. אבל מצד שני אני לא רוצה לשקר לו ואולי להילחם על משהו שכבר אין טעם...אז אני ממש זקוקה לעצה בדחיפות...
ד"ר אורן חסון
ריחוק פיזי, כשהאהבה עוד לא התבססה
⌄
שבורת לב יקרה,
קשרים רבים נהרסים, ובעיקר בתחילתם, בעקבות מרחק פיזי. הצבא הוא רק אחת הסיבות לריחוק הפיזי, מה עוד שהחיים בצבא כופים ומאפשרים יצירת קשרים חברתיים חדשים, ולפעמים, בשל הלחץ והאינטנסיביות, אפילו עוצמתיים יותר מאשר, למשל, באוניברסיטה.זה לא פשוט אולי לשמוע, אבל סביר שהוא לא הפך להיות קר יותר משהיה כאדם, אלא קר יותר כלפייך, כי התחיל אולי לגלות עניין בקשרים אחרים, ולאבד במקביל עניין בך.אלא שתהליך הפרידה ביניכם לא היה חד וחותך, ולכן זה מבלבל יותר. הוא עשה אותו בהדרגה, מדי פעם עם אמירות ברורות, אלא שכאשר לא רצית להאמין בהן כי לא רצית שזה באמת יקרה, לא הקשבת להן עד הסוף. את הניתוק הסופי הוא עשה כאשר לא השארת לו ברירה, והוא לא היה יכול יותר להיות איתך אפילו כידידה, וגם לשמור על הקשר החדש שלו. לכן, כאשר היה צריך לבחור בינך לבינה, הוא לא בחר בך.אני לא הייתי ממליץ לך לשקר כדי להחזיר אותו אליך, כי בטווח הארוך תפסידי אותו ממילא. אני גם לא ממליץ לך להכנס להריון ממישהו אחר ולומר לו שזה הוא, כי גם זה לא יעבוד. ולומר לך משהו? אני חושב שבתנאים הנוכחיים הבחור כבר לא מתאים לך. כי לא מתאים לך להיות עם גבר שלא רוצה אותך מספיק. למה שתהיי עם גבר שאינו נאמן לך? שירצה מדי פעם להיות עם אחרות? שכועס עלייך? – אם את מכבדת את עצמך מספיק, מגיע לך יותר מזה. כפי שאמרת, אין טעם להילחם על משהו שאינו נכון כבר. הוא היה נכון פעם, כשהרצון שלכם היה הדדי, הוא לא נכון עכשיו כשהרצון אינו הדדי, מה עוד שיש ביניכם משקעים קשים. הזמן לקשר הזה חלף, שבורת לב יקרה, הגיע הזמן להשלים עם כך, להחלים, ולמצוא אהבה חדשה.