מאבקי כוחות בזוגיות: מה עושים?
אלמונית
למה ההתנהגות הזו?
⌄
אני ובעלי אוהבים אחד את השני מאוד אך יש לנו בעיה קטנה ומוזרה שהייתי רוצה לדעת למה?!כמעט בכל פעם שאנו קובעים ללכת לאיזה מקום יוצא שהוא הולך לבד ולמה מכיוון שהוא לא "מתכוון" לחכות שאסיים להתארגן.. או יש את הסוג שאני מוזמנת למקום מאורגנת מחכה שיחזור ונלך ובסוף מה שקורה שהוא נשכב לו על הספה בכיף שלו ומביא לי לאכול את עצמי..אשמח לתשובה!אני בת 24 והוא בן 28
ד"ר אורן חסון
הכנסת האגו עמוק פנימה, כדי לדבר
⌄
אלמונית יקרה,
יש ביניכם מאבקי כוחות. הוא מנסה "לחנך" אותך, ולכן הוא לא מחכה לך. וכשאת ממהרת, אולי בדיוק בשל אותה הסיבה הוא לוקח את כל הזמן שבעולם. שתביני עד כמה מה שאת עושה לא בסדר. האם זה רק בנושא הזה? – אני לא בטוח. בדרך כלל זה עולה גם בדברים קטנים אחרים, ולכאורה לא חשובים, כאשר הדיון הוא בעיקר על תשומת הלב, על הקשב ההדדי ועל הצורך בהערכה מאת הצד השני.אלה הם דברים שצריך לפתוח תוך כדי הכנסת האגו עמוק לתוך הכיס, ולא לתת לו לצאת. ואם אתם לא מסוגלים לבד, אולי כדאי שתלכו ליעוץ זוגי שיתחבר לנושאים של תקשורת ומאבקי כוחות ואגו, ועדיף לעשות זאת כבר בהתחלה. לפחות לתקופה קצרה מוגדרת, שבה תוכלו ללמוד איך ליצור את הקשר נכון יותר. לא שלא תוכלו לעשות זאת לבדכם, אלא שהסיכוי להצליח יהיה קטן יותר, ייקח לכם יותר זמן, ואולי גם תצטרכו לעבור טלטלה משמעותית לפני שתתעשתו. לכן, אולי, עדיף יעוץ זוגי מסודר לתקופה מוגדרת.