ריחוק פיזי ונפשי בזוגיות

תאריך פנייה: 22.08.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חגית
רתיעה ממגע והתנתקות רגשית
22.08.2011 • 21:29

ד"ר חסון שלום
!יש לי שאלה: האם ישנם גברים שלא אוהבים מגע? האם זה נורמלי? חבר שלי ואני כבר 7 חדשים ביחד. הוא לא אוהב במיוחד מגע פשוט, לא שהוא אמר לי אבל קשה שלא לשים לב לכך. במגע פשוט אני מתכוונת: לא אוהב ללכת יד ביד, לשבת מחובקים, אם אני מלטפת לו את הפנים יותר מכמה שניות זה כאילו מציק לו. המגע שלו כלפי במהלך היום יכלול במקסימום חיבוקים קצרים, נשיקות קצרות, כל דבר מעבר לא בשבילו. זה קצת מפריע לי כי אני מרגישה שזה מרחיק פיזית. זה מבאס אותי כשאני רואה זוגות אחרים, ומקנאה. ואני מרגישה שזה חסר לי. אציין שבלילה אנחנו בד"כ כן ישנים כפיות, אני יודעת שזה בעיקר כי הוא מרגיש שיבאס אותי אם לא. הייתי רוצה שלא רק אני אתבאס מחוסר המגע ואזום, אלא שהוא זה שירצה "לרדוף" אחרי, כביכול, ולרצות להתקרב יותר. איך אפשר לשנות את זה?? בנוסף לזה, הוא אדם מאד מאד רציונאלי ואילו אני ההפך הגמור ממנו. לעיתים אם אנחנו רבים או שהוא מוטרד או עצבני ממשהו, הוא מסוגל "להתנתק רגשית" כך אני מכנה את זה, ולהעשות למרוחק מאד. זה מפריע לי במיוחד כשאנחנו רבים כי אני מרגישה מתוסכלת שאני לא יכולה לדבר איתוו, ברגעים כאלה אני מרגישה כמו אוויר. וזה מפחיד אותי ומעלה בי שאלות לגבי העתיד. (שנינו בשנות ה20 המאוחרות). אני מאד אוהבת אותו ויודעת שגם הוא מאד אוהב אותי, אך אני חוששת שעם השנים כשהשגרה תכנס לחיינו הדברים האלה- שלא מוסיפים, יהרסו ויכלו את הקשר. מה אתה אומר? אשמח לעצתך. תודה רבה רבה

ד"ר אורן חסון
חיים עם בן זוג שלא אוהב מגע
24.08.2011 • 11:25

חגית יקרה,
יש גברים שלא אוהבים מגע. "נורמלי" או "לא נורמלי" תלוי הרי בנורמה, נכון? איך את מרגישה עם זה? האם את מרגישה "נורמלי" כך? ואולי חשוב יותר, האם את מרגישה בנוח עם זה? – התשובה שלך היא 'לא, אני לא מרגישה טוב עם זה', כי זה מרגיש לך כמו דחייה, גם אם הסיבה אינה את, באופן אישי. אחד החסרונות של מי שתקשורת המגע מופחתת אצלו, היא שכאשר הוא מרגיש קצת פחות, או קצת כועס, נוצר ריחוק. כי אז קשה לו עוד יותר לגעת ולהתקרב, ונוצר חסר בתקשורת של מגע, שיכולה לרכך את המצב ולקרב יותר בקלות. כך שהחשש שלך בעיקרון הוא נכון – אם לא תטפלו בזה, ותהיו מודעים לזה, ורוצים להיות בזוגיות הזו למרות הקשיים שייווצרו, אזי ככל שהשיגרה תגדל, הריחוק שלו ממגע באמת יגדל, ותרגישי ריחוק פיזי ונפשי.אם הוא חשוב לך, כי הוא בן זוג באמת מוצלח ואהוב ואוהב בכל פרמטר אחר, כדאי שתלכו לטיפול זוגי, וללמוד להתמודד עם הקשיים, ובעיקר – גם להביא את הכל למודעות, כדי שלא לתת לאי הבנות שיכולות לנבוע מכך להפיל אתכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083