כשהוא לוקח אותך כמובנת מאליה
שרון
מובנת מאליה
⌄
היי,היי!אני בת 29.יצאתי עם מישהו, אהבה גדולה. עשיתי טעות והשקעתי הרבה, לפעמים גם כשהוא לא השקיע בחזרה.אחרי חודשיים טובים, הוא נסע לחו"ל ל3 שבועות. חזר שונה. כשחזר אמר שלא התגעגע כמו שרצה להתגעגע ושהוא לוקח אותי כמובנת מאליה ולכן רוצה לסיים את הקשר.אמרתי לו שלדעתי זו טעות, שהבנתי שלפעמים נתתי עדיפות גבוהה מדי למערכת היחסים, אך לא התווכחתי ונפרדנו. הוא באותה הנשימה אמר שהוא מודע לבעיה שלו הזו, של לקחת כמובנת מאליה את בת הזוג שלו.זה היה לפני שבוע, מאז לא דיברנו.השאלה - אני לא מצליחה להבין מדוע כשלגבר היה כ"כ טוב (אוהב אותי, קשור אליי, "אני הבנאדם הכי טוב שהוא אי פעם הכיר") הוא בוחר לסיים קשר, ועוד בתואנה שהוא לוקח כמובן מאליו?איפה הרציונליות, והאם, אם בכלל (כמובן בהנחה שיש לו רצון) אפשר לשנות את רוע הגזירה של "לקחת כמובן מאליו"? אני לא אוהבת משחקים, ובאמת שלא בא לי לשחק ב"פעם להשקיע ופעם לא".תודה!
ד"ר אורן חסון
לא רוצה מספיק
⌄
שרון יקרה,
כשאת מבינה שהוא לקח אותך כמובנת מאליה, את בודאי אומרת לעצמך: "אם כך, זו טעות שלי, שהתמסרתי יותר. אפשר אולי לתקן, שזה אומר לתת פחות, או לשנות אותו – שיבין שזה דווקא דבר טוב שנתת הרבה". הנטייה של מי שנפרדים ממנו, כלומר שלך, בזמן הזה, היא להקשיב ולשמוע את מה שאת רוצה, יותר מאשר לראות את התמונה כולה. את רוצה לקבל יותר את המסר הגלוי, המגיע מאמירות שלו "אוהב אותך, את הבנאדם הכי טוב שהכיר", מאשר את המסר החבוי באופן כל כך מפורש במעשיו – שהוא לא רוצה אותך מספיק. קשה יותר להאמין למסר אחד, כשאת כל כך רוצה לשמוע מסר אחר, שנותן תקווה. אני בכלל לא בטוח שזה קשור לעובדה שלא שיחקת משחקים, ושהשקעת את כולך בקשר הזה. זה קשור לכך שהוא לא רוצה אותך מספיק. כואב, אבל זה קורה כל הזמן. למה הוא לא רוצה מספיק? – אני לא יודע. יש כל כך הרבה דברים שקשורים לנטיות ולאהבות ולמשיכות ולרתיעות בדברים הקשורים לבני זוג, שחלק מהם תורשתי, חלק מהם סביבתי וקשור להשקפות החברה שבה גדל וחלק מהם אישי וצמח מתוך הנסיון האישי שלו ומהאופן שבו הוא גדל וראה את עצמו ואת הסובבים אותו כל חייו, כך שפעמים רבות זה לא את – זה שניכם. זה דברים שהוא נושא איתו שאומרים לו שזה לא את. ופעמים רבות כל כך אנשים כשנפרדים, גברים או נשים, לא גלויים לגמרי בעת הפרידה, כדי שלא לפגוע. לפעמים בצדק, כי זה באמת בא מתוך משהו פנימי שלו. אז למה שתקחי את זה אליך, כאילו שאת לא בסדר?