ריחוק מבן/בת זוג: איך להתמודד
גלי
לא מסתדרת עם הבת
⌄
אורן שלוםזה כבר הרבה זמן שאני לא יודעת כיצד להגיב להתנהגות הבת שלי. אני נשואה פלוס שלושה ילדים . הבת שלי היא מנשואים קודמים היא בת שלושים גרה עם החבר שלה. כשהיא באה לבקר אני שמה לב שהיא כל הזמן מבקרת אותי או מותחת עלי ביקורת., כמעט על כל מה שאני אומרת ועושה. פעם אחת גם אמרתי לחבר שלה בנוכחותה שהיא מנסה לשנות אותי. יש לציין שעזרנו לה כספית כשהיא היתה צריכה. בחגים היא מקבלת מאיתנו כסף ועזרה בקניית מוצרים שזה כמעט כל פעם שהיא באה. הבקורת שלה מעצבנת אותי עד כדי כך שכבר אין לי חשק לקבל אותה ופשוט מתחשק לי להגיד לה להפסיק לבוא אלי . בעלי מציע להפסיק לרוץ אחריה ולדאוג לה כפי שאני עושה. אינני יודעת מה הסיבה להתנהגות הלא נעימה שלה. בחג האחרון ממש לא היה לי חשק לדבר איתה ופשוט התנתקתי ממנה כאילו היא קיימת לא קיימת. יש לציין שהיא כמעט ולא מתקשרת ולא משתפת פעולה איתי לא בשיחות ולא ברצון להיות נחמדה איתי. מה עושים.
ד"ר אורן חסון
להקשיב יותר, לומר פחות
⌄
גלי יקרה,
קשה לקבל ריחוק וביקורת מתמדת מבן או מבת. אלא שהיא כבר בוגרת, ולך יש את חייך שלך. זה כואב, אבל אולי היא זו שמצליחה לעשות עכשיו את מה שלך אין כוח בתנאים של יחסים כמו היחסים שלכם – לנתק מגע. אז אני לא מציע לנתק מגע באופן טוטלי, אלא לדבר אחת לזמן מה, להיות קורקטית, לשאול מה נשמע, לדבר מעט (!), ובעיקר להיות אוזן קשבת לכל מה שיש לה לומר, לטוב או לרע, כלפיך או כלפי העולם, מבלי להביע את דעתך. להקשיב גם כאשר את לא מסכימה, וגם כאשר את חושבת שיש דרכים טובות יותר להתנהל. אלא אם תשאל לדעתך. ואם היא תתנגד ותכעס על משהו שאמרת, גם אם היא היתה זו שביקשה את דעתה, תגידי "או קיי" ותרדי מהעניין, ותחזרי למצב "הקשבה". בלי ציניות, בלי סארקזם, ואני יודע עד כמה שזה קשה כשכואב. אבל תני לה לנהל את היחסים, לטוב ולרע, ואולי משהו מהאמון שלה בך יחזור. כי העובדה היא שגם לה קשה, וכנראה שגם היא לא מרוצה ממך. אז אם בעבר זה היה אחרת, תני לה ליזום את מרבית נסיונות ההתקרבות או פגישה או שיחה, ואת עשי זאת רק עם נסיון שלך על כל שלושה או ארבעה שלה. אולי אז היא תרגיש מאויימת פחות. ואם תאשים אותך בריחוק וניתוק, תגידי שאת מרגישה שזה קשה לה, אז את לא רוצה ללחוץ. ושתשמחי לדבר איתה יותר ולהיות איתה יותר בקשר, וגם, שתעזור לך לקבוע את הקצב שהיא רוצה.