ריחוק לאחר סקס: מה יכולה להיות הסיבה?

תאריך פנייה: 15.12.2009 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דוד
התחלה טובה ובריאה. המשך? לא ידוע
15.12.2009 • 10:36

שלום
!אני בחור בן 22 יש לי חברה בת 20 מזה חודשיים. הכרנו זמן מה בצבא והיינו לידידים טובים. לאחרונה אף התפתח קשר רציני שנראה ומרגיש בריא וטוב. אפשר לומר שהבחורה היא זו שחיזרה אחרי והראתה נכונות. הצלחנו לפתח רגש עצום אחד לשני ולאחרונה אף שכבנו לראשונה. מאז ששכבנו אני מרגיש שירד לה מעט החשק וההתלהבות ופתאום אצלי זה עלה יותר ואני זה שמחפש את היחס והקירבה שלה.זה דיי מציק לי שהבחורה "השיגה" את מה שרצתה ודווקא עכשיו בשיא יורד לה ההתלהבות, למרות שהיא טוענת שלא.השאלה שלי היא אם אני אמור לעשות עם זה משהו? לדבר איתה? אולי קצת להיות אדיש ולתת לה להתקרב? האם זה טבעי שההתלהבות ככה תרד?תודה

ד"ר אורן חסון
ריחוק לאחר הסקס
16.12.2009 • 18:36

דוד יקר,
מה שאתה מתאר כל-כך נפוץ, אבל כל-כך נפוץ, כשהוא בהיפוך תפקידים, שזו הופכת להיות שאלה חשובה מאד.לו זה היה אכן הפוך, ואתה אשה והיא גבר, הייתי אומר לך שסביר מאד שאלמנט הכיבוש מיצה את עצמו, ואולי הוא לא היה מעוניין אלא בכיבוש. זה קורה הרבה בתפקידים האלה של גבר ואשה. זה יתכן גם במקרה ההפוך, כלומר, שלך ושל החברה שלך, אם כי הסיכוי שזה אכן זה הוא נמוך יותר. ולכן נשאלת השאלה אם יש סיבות אחרות שבגללן היא פחות להוטה מקודם.אני חושש שאין לך ברירה אלא לדבר איתה. אבל נסה לעשות זאת מתוך התעניינות ועניין בה, ולא מתוך פגיעה וכאב שלך. אחד הדברים הסבירים הוא חוסר נסיון שלה. היא בת 20. אם היא חסרת נסיון מיני רב, יתכן שהיא מרגישה שלא בנוח לאחר הסקס הראשון, על שהתמסרה בקלות ביחס למה שהיא רוצה לראות את עצמה. מצד שני, יתכן שזה משהו בך שלא מצא חן בעיניה, ולא נעים לה לומר לך. אפילו למשל משהו פשוט כמו ריח פה רע, שאפשר לטפל בו בקלות. יתכן שזה משהו משפחתי שקרה והיאטרודה בו, ולא נעים לה לספר לך, או שיש איזה סוד באשר לה או למשפחתה שהיא חוששת לחשוף בפני אדם קרוב לה. אתה לא יכול לדעת, עד שלא תברר איתה. ואפילו תפרוש את האפשרויות הללו בפניה כשעשוע שאתה משתעשע בו בלית ברירה, מהסיבה הפשוטה שאתה מרגיש שהיא קצת מרוחקת יותר.האלטרנטיבה היא להתנהג כאילו הכל כרגיל, ולהוריד מהלחץ שלך, מה שיאפשר לה להרגיש בטוחה יותר ולהתקרב. ההצעה שלי היא לשאול אותה בגלוי אם יש משהו שמטריד אותה, ושאתה רוצה שתהיה גלויה איתך (ואתה יכול להעלות אפשרות או שתיים מתוך מה שהעליתי למעלה לבדיקה איתה, להראות שאתה מוכן להקשיב) – ואז לקבל את כל מה שהיא אומרת כפשוטו, ולרדת מהלחץ. אם היא לא רוצה לומר, וגם לא רוצה אותך, ממילא תדע בסוף. וכאשר האוירה ביניכם תהיה טובה, הסיכוי שתמשיך לרצות אותך ממילא יהיה טוב יותר.אגב, אם תהיה לך תשובה, אשמח לדעת אותה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083