ירידת מתח לאחר נישואים: מה עושים?

תאריך פנייה: 16.12.2009 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רות
ייעוץ בחיי נישואים
16.12.2009 • 12:06

שלום
אני רות התחתנתי לפני חודשיים ויש לי בעיה אני מרגישה שבעלי אוהב אותי אבל לא אוהב בצורה שהוא לא יכול בלעדיי ולא מראה לי שאני קיימת שהוא בא הביתה מעבודה לפעמים אני מרגישה שאני צריכה לעורר את צומת ליבו שאני נמצאת הלוווו...התחלתי לחשוב שהוא כבר לא חושק בי יותר הוא לא נימשך אליי אנחנו רק בהתחלה כבר התחלתי לאכול סרטים אולי הוא בוגד בי אבל אני מנסה לא לחשוב על דברים מהסוג הזה חוץ מזה הוא אכפתי דואג מה אני אמורה לעשות בנדון ..?

ד"ר אורן חסון
נישאתם? עצה טובה לתחילת הדרך.
16.12.2009 • 18:43

רות יקרה,
ירידת מתח היא תגובה אופיינית לאחר נישואים. "השגנו את המטרה", ועכשיו "מתחילים החיים". יתכן שזה רק מתוך עצמו, ויתכן גם שזו תגובה לשינוי התנהגותי שלך לאחר הנישואים.בכל מקרה, אחד הדברים שקורים לאחר נישואים הוא המחשבה על תקדימים. כל מה שאני עושה מעכשיו, כל תפקיד שאני לוקח על עצמי, כל פרח שאני מביא הביתה ביום שישי, כל מחווה שאני עושה וכל התקרבות אל בן או בת הזוג שלי הם תקדים, שאחר-כך כל דבר שהוא פחות מזה יתקבל רע. התוצאה היא שמתחילים לבנות את הגבולות מחדש.כפי שכתבתי למעלה, בדקי קודם כל עם עצמך אם יש לך חלק בזה והוא רק מגיב לך (למשל, דרישות גבוהות יותר שלך עכשיו, דווקא כי את רואה בכל דבר שהוא עושה תקדים לחיים ביחד אחר-כך, וזה מרתיע אותו),ואם את משוכנעת שזו לא את, שאלי אותו באופן פתוח מה קורה, כאשר את יכולה להעלות את עניין התקדימים כאפשרות. אל תלחצי כדי "לדעת" אם הוא לא מספר ואומר שהכל בסדר. לעצם הדיון עצמו, גם אם אין לו סיום וסיכום, יש השפעה חיובית. תני לזה זמן.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083