ריחוק לאחר חתונה: מה יכול להיות?

תאריך פנייה: 12.11.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ג שם בדוי
משבר ביני לבין אישתי
12.11.2011 • 02:03

אני ואישתי התחתנו לפני כשבועיים. לפני החתונה הכל היה כל כך טוב, היא נתנה אהבה כמו שאף אחת לא נתנה לי. מאז יום החתונה כל יום שעובר אני מרגיש שהיא מתרחקת ממני, גם במובן המיני, אני מנסה לדבר איתה על הנושא והיא כל פעם נפגעת מזה, לכן אני שותק. יכול להיות שמשהו לא בסדר אצלי והיא מתביישת לספר לי על זה, אני כבר לא יודע מה לחשוב. זה אופייני גם לבחורות שבוגדות. וזה לא שחלילה אין לי אמון בה, יש בינינו אמון מטורף. אבל זה בחיים לא קרה לנו.השאלה היא האם לחכות ולתת לזמן לעשות את שלו,או לפתוח איתה שיחה ולפרוס את כל הקלפים ולהסביר לה מה אני מרגיש. או להראות לה כעס ושתבין לבד מדוע אני ככה?

ד"ר אורן חסון
לדבר
13.11.2011 • 14:08

ג יקר,
התחתנתם רק לפני שבועיים, ואם הריחוק הוא כבר בשבועיים הראשונים, לא סביר שזה תוצאה של בגידה. אפשרי, אבל לא סביר. מצד שני, זה כן ומאד אופייני להעדר תקשורת. משהו כנראה קרה, או לי סביב החתונה, תהליכי קבלת ההחלטות, פגיעה מצד משפחתך או ענייני הכסף, למשל (שאלה העניינים הנפוצים) שלא מוצא חן בעיניה, אלא שהיא לא מספרת. מדוע? זה מה שאתה צריך להבין. יתכן שיש לכם בעיה בתקשורת והיא חוששת שאולי היא לא אמורה להרגיש רע כשהיא מרגישה רע ולא רוצה לומר כדי לא לקלקל את תדמיתה בעיניך, או שחוששת שלא תבין אותה או שתכעס עליה. בתור התחלה, אתה צריך לשאול, ולהקשיב. לא להוכיח, לא להסביר מדוע היא לא בסדר, אלא לומר שאתה מבחין שיש לה בעיה איתך, שאתה לא מבין, ושאתה רוצה להקשיב ולשמוע. ותצטרך לתת לה את המרחב לומר, וזה חשוב, כדי שתוכל להרגיש שהיא יכולה לדבר איתך ושאתה באמת מקשיב לה. אחרת היא תיסגר שוב בפעם הבאה שתרגיש שמשהו לא בסדר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083