ריחוק זוגי: מתי לתת מרחב?
סתם אחת
חבר שלי בדיכאון ,אני מרגישה ריחוק
⌄
שלום ,
אני מקווה שאולי תוכל לעזור לי לסדר את המחשבות שלי קצת...אני גרה חו"ל התחלתי לצאת עם בחור לפניי יותר מחודשיים , בגלל המרחק נפגשנו רק פעם (5 שעות נסיעה-אבל מדברים כל יום כמה פעמים ), היה מעולה הרגשתי בכל כולי שהוא מאוד מעוניין ...לא עזב את היד לרגע היה רומנטי היה מאוד טוב.אחרי שחזרתי לביתי חיכיתי שהוא ייזום לבוא אבל זה לא קרה , אז החלטנו שביום הולדת שלי שזה ממש עוד כשבועיים אני אבוא אליו ונהיה לפחות שבוע .אבל , לפניי כמה ימים הוא קיבל בשורה רעה שסבתא שלו גוססת והוא חייב לחזור להורים שלו באנגלייה ולהיות איתה.מאז שהוא שמע את זה , הוא בקושי מדבר איתי ...בקושי מתקשר ...אין את כל הקירבה שהייתה בינינו .דיברתי איתו והייתי הכי סבלנית אמרתי שאני כאן בשבילו ...אבל עדיין הוא מאוד מדוכא (אפילו זרק פעם אחת שהוא רוצה למות)יש לציין שהוא אוהב את סבתא שלו יותר מאמא שלו והוא מזל סרטן.(אני טלה)אפילו שאלתי אם אני יכולה לבקר אותו שם והתשובה שלו הייתה"תני להגיע לשם ואז לדעת מה המצב" .אני באמת אובדת עצות עלו לי מחשבות לחתוך את הקשר הזה .איך מתנהגים במצב כזה איתו ? האם הוא איבד עניין ?אני מאוד אשמח לתגובה
ד"ר אורן חסון
כשהריחוק הוא מרחק גדול, ללא פגישות
⌄
סתם אחת יקרה,
המצב הוא שבשל הנסיבות את בקושי מכירה אותו. נפגשתם רק פעם אחת, שהיתה טובה וזה אכן סימן טוב, אבל העובדה שהוא לא יזם פגישה אחר-כך, היא סימן פחות טוב. העובדה שבהמשך, מאז הבשורה הרעה, הוא רוצה עוד פחות לפגוש אותך, גם היא סימן לא טוב. או שהוא לא מעוניין, או שהוא נלחץ מדי – שזה כשלעצמו לא דבר מעודד .בשלב הזה, ומשום שהוא מאד מוצא חן בעינייך ואת לא רוצה להחמיץ משהו בטעות – כדאי אולי שתתני לו את המרחב, ואת הצ'אנס להתחבר אליך מחדש, בקצב שלו. אבל ככל שהדבר הזה יתארך, תצטרכי לקבל את העובדה שהוא כנראה לא מעוניין.