קינאה בזוגיות: מהיכן נובעת ומה הפתרון?

תאריך פנייה: 30.03.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רינה
קנאה
30.03.2011 • 09:42

לד"ר חסון שלום(זאת אני מה25.03)רק שאלה ,האם העובדה שמפריע לי מאוד שבן זוגי לוקח עמיתה מהעבודה בקביעות נחשב לקנאה חריגה או שזה היה מפריע לרוב הנשים ?אני בוויכוח עם עצמי אם אני אשמה בתגובה המופרזת או שבן זוגי אשם בכך שאינו מבין את הקנאה ואומר לי על אף התפרקותי שהוא לא שואל אותי והכל בראש אצליחשוב לי לדעת אם זה סוג של הפרעהקראתי את המאמר ,אבל עדיין אני חושבת שזה היה מפריע לרוב הנשים אנחנו עדיין ברוגז ואם אוותר שוב הוא ימשיך לקחת אותה אז מה לעשות להתחנף?זה נשמע מוגזם אבל אני לא אסכים בשום אופן שזה יימשך ,תודה מראש על תשובותייך המועילות תמיד

ד"ר אורן חסון
מקורות הקינאה
30.03.2011 • 22:35

רינה יקרה,
אולי אאכזב אותך, אבל אני לא בטוח שבכלל זה משנה אם זו קינאה "חריגה" או לא, כמו העובדה שהתקשורת בינך לבין בן זוגך היא הבעייתית. כי את לא מצליחה להעביר אליו את העובדה שזה מפריע לך באופן שהוא יכבד. האם זה משום שאת עושה את זה "יותר מדי"? האם זה משום שהוא מרגיש נלחץ על ידך וצריך לשים לך גבולות? האם זה בגלל שהוא מצפצף על אנשים אחרים, ואת בכלל זה, והוא עושה את מה שבא לו? – אני לא יודע. לפחות אחד מאלה חייב להיות נכון כדי להגיע למצב שבו אתם נמצאים.העובדה שזה מפריע לך, היא נורמלית. לגמרי. אלא שיש מי שיעבור על זה לסדר היום, וישכח מזה אחרי רגע, ויש מי שייקח את זה קשה מאד. כלומר, יתכן שהמידה שבה זה מפריע לך חריגה. יתכן שהאופן שבו את מגיבה הוא חריג.העובדה שאת אומרת שאת לא תסכימי "בשום אופן שזה יימשך" גם סוגרת אותך. כי אז אין אפשרות למשא ומתן, אין אפשרות לדבר על זה, ואם הוא יתעקש, ונגיד רק כי הוא רוצה לשים לך גבולות, את מחוייבת להסיק מסקנות שאני לא בטוח שאת רוצה גם לבצע. כלומר, את מתעלת את עצמך, אולי, לתוצאה שאת לא באמת רוצה, ולמחיר גבוה מדי. פגיעה וכעס יכולים לעשות את זה.מכאן שתי אפשרויות לפתרון, רינה: האחת, יעוץ זוגי, כדי לעבוד על התקשורת ביניכם. הקינאה, מוגזמת או לא, תצטרך להיות חלק מזה. קחי בחשבון שבמצב הנוכחי גם אם אגיד לך שהקינאה שלך מוגזמת, לא יהיה לך הרבה מה לעשות איתה כי את מרגישה אותה. האמירה שלי אולי תגרום לך להתאפק יותר, אבל גם במקביל לאכול את עצמך. היא לא תפתור את הבעיה. האפשרות השניה – על פי שיקול דעתך – היא ללכת ליעוץ פרטני. להערכתי, יעוץ זוגי עדיף כדי לפתור את העניין מכל הבטיו. ונדמה לי שהמאמר שלי מ- Ynetמציג את שתי האפשרויות הללו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083