ריחוק זוגי: מה עושים?
מורן
לא נוגע
⌄
שלום,
לפני שלושה חודשים הכרתי בחור. מעולם לא הכרתי בחור ביישן וסגור כזה.אבל נשארתי למרות זאת כי יש לנו המון מכנים משותפים. הוא מאד דואג, ומשתדל לחזר אחרי להחמיא ולהביא לי פרחים ומבקש להפגש איתי באופן קבוע, רק הבעיה היא שיש לו צורך מינימלי ביותר במגע ולא יותר מזה. הסברתי לו שחום זה אחד הדברים הכי חשובים בשבילי בקשר זוגי והוא משתדל מאד להחזיק לי ידיים ומדי פעם לחבק אותי אבל אני לא רגילה לדבר כזה. אני רגילה להרבה יותר חום זוגי וגם אמרתי לו את זה . חשבתי שהענין ישתנה אם נשכב, אז לפני כחודש היינו בטיול בצפון ובלילה שכבנו. עדיין למחרת הוא חזר להתנהגותו המרוחקת פיזית . לאחרונה הוא הבין שאני מתרחקת ממנו בגלל זה והוא אמר לי שהענין ישתנה לחלוטין ושהוא לא רוצה שניפרד בגלל זה. אני רואה שיש השתדלות מצידו אבל בשטח התוצאות מאד מינוריות ולדעתי הוא גם מתחיל להרגיש ממני את הלחץ . שאני מאד נמשכת אליו, מתוסכלת מינית מזה לחוצה ולא מסופקת - גם אם אני מנסה לא להראות.אני לא רוצה שהלחץ שלי ידחה אותו עוד יותר אבל אנחנו יכולים להיות יחד שעות והוא לא יזום מגע בכלל! עושה רושם שהוא מתחיל לגעת רק שניה לפני שאנחנו שוכבים, והנשיקות שלו טכניות אולי רק בגלל שהוא יודע שאני רוצה את המגע יותר.אני לא רוצה להפסיד אותו כי הוא בנאדם טוב עם המון יתרונות אבל מצד שני אני לא יודעת איך אני אסתדר באנטראקציה כזו. זה גורם לי להרגיש לא נחשקת, דחויה כבויה ומעציב אותי מאד.הוא לא מדבר על רגשותיו אבל אני התחלתי לפתח רגשות וכרגע הענין הזה להשפיע על האנרגיה שאני משדרת אליו ומאפיל על כל היתרונות הרבים שלו, ומדכא אותי...לדבר איתו על זה אני כבר לא יכולה כי דיברתי על זה מספיק. מה לעשות?
ד"ר אורן חסון
כשאין תקשורת של מגע
⌄
מורן יקרה,
עושה רושם שכרגע זה מה שהוא. קחי זאת בחשבון. תוכלו ללכת לטיפול, בין אם טיפול מיני (ולו רק כי ריחוק פיזי הוא אחת הבעיות הנפוצות בטיפול מיני, ולכן אולי יוכלו לטפל בזה באופן יעיל יותר, כולל בעזרת תרגילים ושינוי הרגלים) או טיפול נפשי, ורצוי שגם את תהיי מעורבת. וגם אז – קחי בחשבון שזה ייקח זמן, ואולי בסיום התהליך הטיפולי גם אז הצורך שלו יישאר רדום יותר משלך, אבל טוב יותר מעכשיו.