הוא לא עושה מאמץ - מה זה אומר?

תאריך פנייה: 03.04.2011 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
אורנה
היכרות וירטואלית והמציאות
03.04.2011 • 12:02

ד"ר חסון שלום
ושבוע טוב,אני בת 46 והכרתי דרך הרשת גבר גרוש , ההיכרות הוירטואלית נמשכה 3 חודשים כמעט , היו שיחות רוכות לרבות בטלפון יום יום, הגבר בעיקר טען כל הזמן שיש פה גדול שחיכה לו שנים וכדומה , אני כמובן התלהבתי וגם אני פיתחתי רגשות לאיש.נפגשנו במציאות , הוא נראה שונה לגמרי מתמונתו , פניי לא הסתירו את השוק במפגש הראשון, אני נראית זהה למה שאני שלחתי, התגברתי על השוק הזה והלכתי עם האישיות .בתחושתי האיש כל הזמן בורח ממני, מחד שומר איתי על קשר יום יומי , מצד שני , אני מרגישה בסדר עדיפות נמוך אצלו. במפגשים מאוד לא רגוע מולי.שמתי את הדברים ברור על השולחן: אמר לי שאני שינוי ענק עבורו ושלא פשוט לו עם זה , עליו הבין שיש לו חברה ושותפה, ייקח לו קצת זמן . בנוסף הוא עסוק בהתייצבות בנושא פרנסה שמדאיג אותו ללא ספק.במקביל גיליתי שהוא מבקר אחת לשבוע באתר היכרויות, לדקות קצרות.האם כוחו של הרגל ושעמום?האם הסברו להתנהגותו יכול להתקבל כהגיוני?אמרתי בפירוש שאיני מחזיקה בו ו/או מחייבת אותו בקשר איתי, הוירטואלי היה יפה ולא חייבים להמשיך, מצד אחד מתעקש להמשיך מצד שני , התנהלותו מולי מוכיחה אחרת.חוות דעתך תעזור לי מאוד,תודה.

ד"ר אורן חסון
כשהוא לא עושה מאמץ...
03.04.2011 • 23:48

אורנה יקרה,
הרגש שפיתחת היה, למעשה, למישהו שאת דמיינת, יותר מאשר לאדם ממשי. כלומר, בודאי שהיו בו מרכיבים ממשיים, אבל היו גם מרכיבים אחרים שאת דמיינת אותם אחרת מהמציאות, והמכלול הזה לא היה לגמרי ממשי.האם זה גם מה שקרה לו? – נדמה לי שאת מעריכה את עצמך גבוה יותר במדרג ה"משיכה" מאשר אותו, ולכן אולי זה נראה לך פחות סביר, אבל אין ספק שלו הוא היה רוצה יותר הוא היה עושה יותר מאמץ. כך שנראה שהוא, מסיבותיו שלו, שומר אותך "על אש קטנה". מה שבטוח הוא שהוא לא עושה מאמץ להיות איתך בכל מחיר. וגם זה מידע חשוב לך, בין אם הוא לא רוצה לעשות את המאמץ, ובין אם משהו בחיבורים שלו עם עצמו גורם לו להתרחק ממך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אורנה
כשהוא לא עושה מאמץ...
04.04.2011 • 05:55

ד"ר חסון ,תודה רבה, אוהבת את תשובותך הישירות והמסייעות.אני לא עובדת על עצמי וחושבת כמוך, אמרתי לו באופן ברור שאני מסיימת את הקשר הזה ואז הוא נאחז בכך הכי חזק וביקש ממני רק עוד קצת סבלנות ואזכה באחלה בן - אדם.אני לא בארץ כרגע בשבוע הבא מגיעה , הרגשתי היא שאני צריכה לנהל את העניינים ולא להשאיר בידיו, לעשות תיאום ציפיות ובעקבות השיחה הזו להמשיך כמו שצריך או לחתוך, מה דעתך?אני מאמינה שהיה הרבה אמיתי בקשר הוירטואלי שיצרנו ישראל - חו"ל במשך חודשיים וחצי, שוחחנו שעות בטלפון, על הרבה נושאים, אך אין ספק שהדמיון עבד בהתאם למילים שנאמרו.לכן אני נחושה לתת הזדמנות לקשר או הסבר ולא פשוט לעזוב כמו שאני נוטה לחשוב לפעמים שנכון לי לעשות .

ד"ר אורן חסון
זמן, לפני החלטה.
04.04.2011 • 23:37

אורנה יקרה,
זה בסדר לתת לדברים הזדמנות כשאת יודעת שיש דברים טובים ברקע. לפעמים, כשמתרגלים, דברים נראים אחרת... להיפרד תמיד קל, אבל אפשר לעשות זאת גם בעוד שבועיים או חודש, ועד אז לראות איך את מרגישה ביחסים "נורמליים". בהצלחה!

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083