הפחתת חרדות: טיפול רגשי והגיון
אובססיבית
מחפשת עזרה
⌄
שלום
דר' אורן חסון! אני אנסה לספר כמה שיותר קצר(:אני בת 20 יש לי חבר כבר מעל שנתיים אני אוהבת אותו מאוד וזה הדדי. הבעיה היא שיש לי נטיה להרוס את הקשר הזה- אני חוקרת אותו, מציקה לו, רבה איתו ומחפשת סיבות לריב. אני ממש לא עושה את זה בכוונה.כבר הרבה זמן אני חושבת שיש לי בעיה אני רק לא יודעת בדיוק מה היא!יש לי מצבי רוח משתנים באופן קיצוני מאוד. קשה לי לקבל מאנשים שקרבים אלי (אמא, אבא, החבר) "לא" כתשובה. אני משתגעת-בוכה, צועקת, מתווכחת. (גם כשאני יודעת כהצד השני צודק)לפני מחזור אני בן אדם לא נעים לכל הסובבים אותי וכל דבר מהסביבה משפיע עלי.יש לי חברות טובות כבר הרבה שנים, יש לי משפחה חמה ואוהבת, יש לי חבר תומך, ובעצם אני לא מרגישה שחסר לי משהו! אני רוצה פשוט שהכל יהיה כמו שאני מתכננת את זה בראש..אני יודעת שזה לא הגיוני ואני לא מצליחה להתגבר על הצרכים שלי גם אם הם נוגדים צרכים של מישהו אחר.בקיצור...הגעתי למסקנה שזה לא יעבור לי לבד! אני מאוד רוצה לקבל עזרה מיועץ\ת שיתפתי בכך את ההורים שלי והם תומכים בי כי הם מודעים לבעיה שלי עם עצמי ואף מנסים לעזור לי!השאלה שלי ליועץ מאיזה סוג אני צריכה לפנות? (פסיכולוג, פסיכיאטר, יועץ זוגי)האם יש כדורי הרגעה שאני יכולה לקחת בתקופות של מחזור?תודה רבה לך! התייעצתי איתך בעבר מספר פעמים ואני קוראת את המאמרים שלך בקביעות...אבל אני לא מצליחה אף פעם להפנים!
ד"ר אורן חסון
הגיון כמסננת להקטין חרדות
⌄
אובססיבית יקרה,
טיפול תרופתי לבדו לא יועיל בטווח הרחוק. ולגבי טיפול נקודתי בזמן מחזור – את יכולה להתייעץ גם עם רופא המשפחה. אבל לגבי העבודה היסודית יותר – טיפול נפשי הוא הדבר הנכון. הקושי שלך הוא להקטין את העוצמות הרגשיות שלך, ובעיקר אלו הנוגעות לפגיעות ולשליטה, ולשים את ההגיון שלך כמחסום בפני הרגש. לא בכל תנאי, כי גם לרגש צריך להיות מקום, אבל כמסננת שתעזור לך לשלוט בתגובות שלך, להקטין את עוצמת החרדות כאשר את לא מגיבה כפי שאת רגילה להגיב, ולהספיק לראות שאת מזיקה לעצמך עוד לפני התגובה שלך, על מנת להחליף תגובה רגשית בתגובה רגשית פחות ומועילה יותר.