ריחוק זוגי: מה לעשות?
שלי
גבר לא בשל
⌄
הי. אני חדשה כאן. אחרי 8 חודשים של פרידה בהם התחלתי להאמין למה שהאקס אומר... אני פונה מתוך תסכול. האם להאמין לו? אהבנו מאוד התאמנו מאוד. כשהיינו צריכים להתמודד עם משברים התמודדנו ובסוף הלך. גרנו ביחד דיבר המון על מחויבות והצהיר על כך שאני האחת שלו. כשנפרדנו אמר לי שהוא לא רוצה כרגע קשר רציני בחיים שלו. ובאמת 8 חודשים לא מחפש מערכות רציניות. אני שומעת מכל כיוון אפשרי שתמיד אומר שאם זה יהיה זו תהיה רק אני. הוא רוצה לדעת שבאמת אני האחת שיתמודד איתה עם הכל. הוא רוצה להרגיש שהוא בעצמו בוחר לבד שזה מה שהוא רוצה בחיים שלו. ואמר לי שאני מושלמת וגם לדברים מושלמים יש את הזמן שלהם. תמיד ענה לי כשהתקשרתי. תמיד מכבד אני רואה ממנו רגש אם נתקל בי. האם זה באמת נכון שגבר בוחר לא לרצות מערכת יחסים מחייבת בחייו או שזה משהו שקורה כשהוא לא מרגיש שאיבד. פעם ראשונה אחרי 8 חודשי פרידה כששוב דיברנו על הקשר והבנתי שאין לי פרטנר של רצון והשכלתי לראות שאם לא רוצה קשר ואני בעצם כן אז אין לנו על מה לדבר ונעלמתי. כבר עשרה ימים שיארכו לתקופה ארוכה עם נסיונות חדשים ואם ירצה אז יבוא הוא אליי. האם אני עושה נכון? האם להאמין לו? או שכמו ששמעתי לא פעם גבר שאוהב לא עוזב.. אולי רוצה לבדוק אם באמת לא יכול בלעדיי? אולי רוצה לדעת שהספיק הכל לפני החתונה? אני בת 30 צעיר ממני בשלוש שנים.תודה מראש:)
ד"ר אורן חסון
מסרים "לא ברורים" שמשאירים אותך שם
⌄
ירדן יקרה,
לצערי אין לי פתרון פלאים, ובעיקר כי אני לא מבין אותו. זה לא אומר שאני חושב שמשהו לקוי אצלו, אלא שאני באמת לא מבין מה הוא חושב ומרגיש, ולכן איני יכול לתת לך דרך לשנות משהו, ואפילו לא לומר לך שאם כך זה מקרה אבוד. אני לא יודע מה קורה בדינמיקה שבין התסכול שלך לריחוק שלו. וגם לא: האם האובססיה שלו בעניין הבית היא בריחה ממך או שהוא לא יכול להתרכז ביותר מעניין אחד?לכן, אני מחזיר את הכדור אליך. תצטרכי לחשוב היטב. ואם את רוצה להיות בטוחה, אולי תצטרכי להגיע ליעוץ מסודר יותר – פרטני, כלומר, לבד – שבו תוכלי להסביר ולקבל הדרכה מוגדרת טוב יותר מה נכון לך לעשות ואיך, או ליעוץ זוגי – שבו תעבדו על הקשיים בתקשורת שלכם.