ריחוק זוגי: מה לעשות?
עדי
נשואים שנתיים, ואנחנו במשבר כמעט שנ
⌄
אני בת 30 ןגם בעלי, נשואים שנתיים וכמה חודשים עם ילד בן שנה. יצאנו לפני החתונה, הסקס היה נהדר אהבנו מאוד למרות שהיו לנו מכשולים התגברנו עליהם.מאז שאני הייתי שישה חודשים הריוני בעלי אינו חושק בי, החל להתרחק ממני, בזמנו דיברנו על זה, הוא אמר שקה לו לעשות סקס שהבטן גדולה ומפחד על התינוק וכו.' הייתי סבלנית אליו, והמשכנו את ההיריון עד הסוף ללא מין.לאחר שילדתי חשבתי שעניין הבטן יעבור לו...מסתבר שלא. ביחוד לאחר הלידה הייתי זקוקה לחום ואהבה של בין זוגי, אך לא זכיתי. בעקבות כך מאז התקופה ההיא נשארתי פגוע ממנו, כי הרגשתי שאני לא אטרקטיבית בישבילו, אפילו עלתה בי המחשבה שהוא בוגד בי. ניסיתי לדבר איתו מה הבעיה, אז הוא אמר שזו לא אני הבעיה לו יש בעיה. ולא מעוניין לפרט. כל הדבר הזה גרם לי מתוסכלת וממורמרת, וכל הזמן אנחנו רבים, אני מרגישה כיאלו שרק לי הזוגיות חשובה.קיצור הנושא הזה נמשך עד עצם היום הזה אני שנה לאחר הלידה אין אינטימיות ביננו...אני כבר בשלבי וותור על הזוגיות הזו, אני לא יודעת אם הוא בוגד בי או לא...כי זה לא סביר שגבר לא יקיים יחסי מין כמעט שנה.ניסתי לדבר איתו בכל מיני ווראציות וזה לא עובדלפני שאני מוותרת הייתי רוצה לבדוק טיפול זוגי, השאלה היא איך לגרום לו להסכים לטיפול איך לשכניע אותו?תודה מראשמחכה לחוות דעת מקצועית
ד"ר אורן חסון
לעצור את ההתרחקות
⌄
עדי יקרה,
את צודקת בחיפוש שלך אחר טיפול. העובדה היא שמשום מה קשה לכם לדבר, או כי יש לו בעיה אישית שלו שהוא חושש לחשוף או לא בטוח שהוא יודע מה לומר, או כי הוא לא רוצה לפגוע בך ולומר לך דברים בגלוי – מה שמקשה, כמובן, לטפל בבעייה המשותפת שלכם.זה לא אומר שהוא בוגד בך. אבל אם היחסים הללו יימשכו, ואם יש לו צרכים מיניים, ייתכן שזה יקרה בהמשך, אם וכאשר תיקרה ההזדמנות על פניו. חשוב גם שלא תתרחקו רגשית זה מזו, והעדר אינטימיות יכול להיות גורם משמעותי בריחוק כזה.אמרי לו את הדברים הללו. כלומר, שאתם מתרחקים זה מזה. אולי כדאי בהתחלה להדגיש פחות את העדר האינטימיות, כדי שלא להלחיץ אותו, ולדבר יותר על הריחוק הרגשי, ועל ניכור. ושמשום כך, לפני שיהיה מאוחר מדי, את חושבת שנכון ללכת לטיפול זוגי. אם הוא לא יסכים, אמרי לו שאת רוצה ללכת לבד, אם כך. ראשית, שיידע שאת מחפשת פתרונות, ושזה חשוב לך. שנית, יכול להיות שתקבלי כלים כדי לשנות לטובה את מה שקורה ביניכם. שלישית, אולי התהייה הזו, של מה שאת אומרת, ומה שאומרים לך, והתחושה שאולי הדברים לא לגמרי בידיו, יביאו אותו בהמשך להצטרף לטיפול גם כן.
עדי
לעצור את ההתרחקות
⌄
שלום
ד"ר אורן חסון היקר,אני מודה לך מקרב לב, עלהשיקוף של הדברים. בהחלט אתה צודק, באומרך שאני אתחיל את הטיפול הזוגי. ייתכן בשל היותי מתוסכלת קשה לי למצוא מילים מפייסות.נראה אני זקוקה, למשהו חיצוני אוקטיבי שישקף לי את הדברים ובו זמנית אלמד כילים להתמודד.תודה רבה עזרת לי מאוד