התמודדות עם פחדים בזוגיות

תאריך פנייה: 04.10.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אריאלה
מרגישה עייפה..
04.10.2010 • 20:37

שלום
ד"ר חסון,מאז ומתמיד התנהגתי והרגשתי כאילו אני מבוגרת לגילי. אני בת 22, לא מתיימרת לדעת את סודות העולם אבל כן מרגישה שעברתי יותר ושאני יודעת יותר מאנשים אחרים בגילי.אני סטודנטית בזמן שחברים שלי טרם התחילו או נמצאים כרגע בטיול של אחרי הצבא וכו'. אני לא חובבת מסיבות\ יציאות\ בילויים.. אני מעדיפה להיות עם הבן זוג שלי בכל דקה ודקה וזה נותן לי את הסיפוק שלי משעות הפנאי שלי.הקשר שלי עם אותו בן זוג אורך כבר כמה שנים טובות אבל מעולם לא הרגשתי טוב שם. הוא מסוג הגברים שגדלו בבית בו האישה עושה הכל והוא די משדר את זה לי. כמו כן, הוא כן חובב מסיבות, חברים ומאז שאני זוכרת אותנו בזוגיות מעולם לא הייתי מספר אחת כמו שתמיד רציתי.לאחרונה גיליתי מספר בגידות מצידו באחד הטיולים שעשה עם חברים. סלחתי תחילה אבל ימים ספורים לאחר מכן גיליתי עוד מקרי בגידה (גם מאותו טיול) שעליהם הוא לא סיפר לי וגיליתי בדרכים לא נעימות.יצאתי מהקשר הזה. אני מאמינה שזו ההחלטה הנכונה (אם כי קשה לי מאוד ליישמה) ושזה היה צוהר לצאת ממנו החוצה ממערכת היחסים הזו שהפכה להרגל רע שאי אפשר להפסיק.הבעיה היא אחרת והיא בי.. אני מרגישה שאין לי כוחות נפשיים לצאת עם מישהו חדש. אני מרגישה שאני לא אוכל שוב לעולם להיפתח ככה כלפי מישהו כמו שעשיתי עם הבחור הזה (שהיה הבן זוג היחידי בחיי) ואני מפחדת שלא אכיר עוד מישהו בכלל שאיתו אוכל להתחיל משהו.מבחינה הגיונית אני יודעת שאני צעירה מאוד (וגם לא מכוערת, בלשון המעטה) ואני יכולה לצאת עם אנשים אחרים אבל משהו בי לא רוצה לעשות את זה. אני מפחדת עד טירוף מפגיעה נוספת. סבלתי המון במהלך שנות הקשר הזה ברמה כזו שלא יכולתי לצאת מהמיטה לפעמים ולתפקד (עבודה, לימודים..)..אודה לעצה..

ד"ר אורן חסון
לקפל את המצנח, ולעלות שוב על המטוס.
06.10.2010 • 12:01

אריאלה יקרה,
אני קורא את הפיסקה האחרונה שלך, ואת הקושי העצום שהיה לך במסגרת הזוגיות הזו, ומבין שמה שהשאיר אותך שם זמן רב, זה היה הפחד לצאת ממנה. שזה אומר אולי הקושי להתמודד איתו כשאת רוצה לצאת, או הפחד להישאר לבד ("מפחדת שלא אכיר עוד מישהו בכלל שאיתו אוכל להתחיל משהו"), או הפחד להתמודד שוב, עם קשר חדש ועם איש חדש ("מפחדת עד טירוף מפגיעה נוספת"), שתי סיבות שאת נותנת עכשיו.כאשר יש תקלה בצניחה, והצנחן נוחת בשלום, גם אם עם חרדות רבות, לוקחים אותו לסיבוב נוסף. לחוות שוב ולהתגבר על הפחד. החוויה היחידה שלך של זוגיות היא של צניחה חופשית עם מצנח שבקושי החזיק אותך, והצליח להנחית אותך בחבטה, שלמה פיזית אבל עם לב שבור ופגוע. הדרך להחלים, אריאלה, היא לחפש מצנח טוב יותר, שתוכלי לרחף וליהנות מהחוויה, גם אם יהיו בה פחדים, גם אם פה ושם תפגע בך ציפור חולפת. עדיף מאשר להעמיק את חוויית הפגיעה והפחדים בהישארות לבד.אם את צריכה עזרה מקצועית וליווי בתהליך, בייעוץ פרטני, עשי זאת. זה יעזור לך לעכל, ויעזור לך לקבל פרופורציות ולהתגבר על פחדים ולנהוג נכון יותר בקשרים הבאים שתנסי (ובכוונה אני אומר "קשרים" ולא "קשר", כי הסיכוי שתפלי (או תצנחי) נכון כבר בנסיון הבא הוא לא גדול. זה לא אומר שלא צריך לנסות, כי את יודעת מה יקרה אם לא תנסי. אם את חוששת, חפשי ליווי מקצועי כזה, למרות המחיר הפיננסי. כי הקושי שלך הוא לא ההגיון, אלא הפחדים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083