הצרכים שלנו שונים - איך מתמודדים?

תאריך פנייה: 05.10.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
א.א
קצת עצובה
05.10.2010 • 11:12

לד"ר אורן חסום שלום,אני בחורה בת 21 ,בגיל 15 הייתה האהבה הראשונה שלי במשך שנה וחצי היינו יחד נפרדנו ,אחרי שנתיים חזרנו לחצי שנה,שוב נפרדנו וחזרתי לפני חודש.הקשר שלנו בעצם לא הסתיים אף פעם אפילו שקרה שלא היינו שנה וחצי יחד ואפילו היה לי מישהו אחר כי חשבתי שזה נגמר בנינו סופית.חדשנו את הקשר שוב לפני כחודש,הקשר בעבר היה הרבה יותר מהנה זורם וכייפי,הייתי מרגישה שהוא מבין אותי ואני אותו,היינו מאושרים עד הגג,כמעט שום דבר לא הפריע לי בו וכנ"ל לגביי.החזרה האחרונה פשוט נראת מיותרת,יש לי כ"כ הרבה מעצורים כלפיו,אני מרגישה שאני כבר לא יכולה להפגע יותר,אני תמיד "מוכנה" לפרידה נוספת...גם לגבי הריבים שלנו,יותר נכון שלי,אני מרגישה שרק לי מציק אם אנחנו רבים,הכי מרגיז זה שהוא חושב שכל בוקר צריך להתעורר וכאילו אתמול לא היה כלום,הוא לא מסוגל לדבר על דברים שמפריעים לי יותר מ5 דק' וגם ב5 דק' האלה הוא מחפש למה הוא צודק ואני טועה,יותר מאשר למה אני בכלל מרגישה ככה ,אני מרגישה שהוא עובד יותר עם השכל מאשר עם הלב,ז"א אם אין הגיון בכעס שלי,אז שאני אתמודד עם הכעס לבד.כי זה בעיה שלי שאני כועסת ללא צדק.בכל מקרה אני חושבת גם שהכעסים שלי אליו מוצדקים,הוא קריר אליי רוב היום הוא עסוק בעצמו ובסידורים שלו.שאין לי בעיה עם הסידורים שלו אבל אני מרגישה שהוא מורח את זה עד שעות מאוחרות ואומר לי כמו רובוט "היום תבואי אליי ב10...בעצם ב11.." ואני אמורה לשבת בבית שלי מ8 ולחכות לשעה שהוא יתפנה ??אני מתוסכלת,לא יודעת אם יש בי סבלנות להמתין לו כל הזמן ורק שממש סיים את כל העיסוקים נזכר שיש לו חברה !!! ואז אני באה אליו והוא עייף הולכים לישון במקרה הטוב בשעה 2 בלילה.....כדי להיות כמו שיותר יחד.ברגע שאני אומרת לו שההתנהגות שלו לא מראה על בן אדם שאוהב,הוא אומר לי שהוא הכי אוהב אותי.....אז למה ההתנהגות לא משפקת בן אדם שאוהב ?אני מבולבלת,הרי אם לא היה אוהב אותי הייתי הולכת כבר.........תודה רבה !!!!!!!

ד"ר אורן חסון
על-פי דרכך
06.10.2010 • 12:06

א. יקרה,
הצרכים שלכם שונים. יתכן שהוא באמת אוהב אותך, כפי שאומרים "בדרכו", כשאת רוצה אותו בדרכך. זה לא אומר שאת לא בסדר, אלא זה אומר שיש קונפליקט בין הצרכים שלך, שהזוגיות והאהבה יוצגו גבוה בסולם העדיפויות, לבין הצרכים שלו, שהם יוצגו נמוך יותר ביחס לצרכים אחרים שלו.והשאלה היא לכן לא אם זה מרגיע אותך. כי נניח לרגע ששכנעתי אותך שהוא באמת אוהב אותך, כפי שהוא אומר, ושאת צריכה להאמין לו. האם זה מספיק? האם הידיעה הזו כשלעצמה מספיקה לך גם אם הצרכים הרגשיים שלך לא ממומשים? – זה הדבר שתצטרכי לשקול.אבל לפני כן, אולי לנסות ולדבר איתו אחרת. במקום לנסות "לשחק על המגרש שלו" ולטעון את הטענות שלך בטיעונים לוגיים, לשחק את זה על המגרש שלך, הרגשי. לומר לו: "בין אם זה נשמע לך הגיוני, ובין אם לא, זה בכלל לא משנה. כי זה מה שאני צריכה. הדברים האלה, הגישה הזו והזו, והזמן והמחשבה שאנירואהשאתה מקדיש לי, הם חשובים. כן מעניין אותי וחשוב לי שאתה אומר שאתה אוהב אותי, אבל זה לא מספיק לי כדי להרגיש את זה. אם אתה רוצה לשמור עלי, תצטרך לנהוג גם על פי דרכי."ואם הוא ייקח אותך שוב לטיעונים הלוגיים, קחי אותו חזרה לרגשיים. הוא לא צריך להבין למה, הוא צריך לקבל את זה שאת אדם שונה ממנו, ולדעת מה את צריכה ומה חשוב לך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083