ריחוק זוגי ושעמום מיני

תאריך פנייה: 25.09.2012 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
מאיה
עזרה בקבלת החלטה
25.09.2012 • 09:18

שלום רב,
אני ובעלי בסוף שנות השלושים, מכירים מזה 20 שנה מתוכם נשואים 12 שנה. עם 3 ילדים קטנים (גדול בן 7).בשנתיים האחרונות חווים בעיות בקטע המיני או יותר נכון איך שבעלי מגדיר את זה שעמום. אציין שזה יותר מגיע מכיוון בעלי.בעלי לא מאמין בייעוץ זוגי/סקסולוג.אני ובעלי סה"כ מסתדרים טוב וחברים טובים ואנחנו מדברים על כל הבעיות ולא נמצאים במצב של חוסר תקשורת.לאחר שיחות בנושא החלטנו שיש בידנו 2 ברירות:1. להתגרש2. לחיות ביחד ולהמשיך לגדל את הילדים כשבעצם אנחנו מקיימים נשואים פתוחים (בסתר)אשמח לקבל את חוות דעתך. אני באמת לא יודעת מה נכון. יש לנו ילדים קטנים שלא היינו רוצים לפגוע בהם מצד שני זה ממש בעייתי להמשיך לגור ככה

ד"ר אורן חסון
פתרונות שונים
28.09.2012 • 01:17

מאיה יקרה,
מה שאת שומעת ממנו הוא את האמירה כאילו השעמום המיני שלו משמעותי יותר מאשר הזוגיות שלכם על כל משמעויותיה, וגם יותר מאשר הצורך שלך (שלך!) בבן זוג יציב ואוהב. אני חושב שאת לא צריכה אותי כדי להבין מזה שאולי זה לא רק השעמום המיני, ונכון - זה פוגע ומערער. אבל יתכן מאד שהצורך שלו בגיוון מיני, אם היה אצלו ברקע למשך תקופה ארוכה, והמחשבות שלו על אפשרויות למימוש שאינן איתך, גרמו לו גם לריחוק רגשי עם הזמן. לכן, נכון שזה כנראה לא רק השעמום המיני, אבל הוא יכול להיות גורם בהתרחקות שלו ממך, ומהתא המשפחתי.לפי מכתבך, אני מבין שאת לא רוצה באפשרות הראשונה, ובטח שלא רוצה באפשרות השניה. וסביר להניח שבעלך "לא מאמין ביעוץ", כי הוא לא רוצה לשנות את דעתו, ואולי גם לא רוצה שמישהו יגיד לו שהוא "לא בסדר". לדעתו הגיוון המיני (ואולי נשתמש ב"ריגושים מיניים"?) חשוב לו יותר מהדברים האחרים, והוא כנראה נחוש בדעתו.האם טיפול מיני יכול לסייע? - אולי. אני לא יודע אם יש משהו שמפריע לו באינטימיות שלכם (וזה, אגב, לא חייב להיות משהו חריג או לא בסדר בך, זה בהחלט יכול להיות גם תוצאה של משהו שהוא חריג יותר דווקא בפיזיולוגיה של המיניות או בתפיסה הפסיכולוגית המינית שלו), ומה זה בדיוק, ולכן עד שלא תלכו להתייעץ בעניין הזה עם מטפל מיני (מטפל, לא סקסולוג), תתקשו להבין מה באמת קורה לכם, וגם לא אם ומה אפשר לעשות בעניין הזה. כך שכל עוד הוא לא משתף פעולה בעניין הזה, את כבולה לכללים שלו (שתי האפשרויות שהזכרת), ותצטרכי לבחור את הפחות גרועה מהשתיים. בטווח הארוך, אני חושב שהראשונה תהיה לך הפחות גרועה.אולי כדאי שתלכי לטיפול אישי בנפרד, כדי להבין בדיוק עם מה את מתמודדת, כי בין אם להתמודד עם זה מבפנים או מבחוץ, זה יביא אותך גם לטלטלות קשות וגם לבחירות קשות. ואולי טיפול מקצועי, אפילו אם בנפרד, שדרכו תוכלי לספר יותר למטפל גם עליך וגם על בן זוגך, יסייע לך ללמוד להתמודד עם בעלך אחרת, ולהגיע לפתרונות אחרים, יצירתיים יותר או שונים משתי האפשרויות שהעלית.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מאיה
פתרונות שונים
30.09.2012 • 16:41

תודה על התשובה.כשאתה רושם "אולי כדאי שתלכי לטיפול אישי" האם אתה מתכוון ליועץ אישי? לא בטוחה שהבנתי את הכוונה....בנוסף, מה תפקידו של מטפל מיני בהקשר שלנו?

ד"ר אורן חסון
טיפול מקצועי
02.10.2012 • 12:11

מאיה יקרה,
בפיסקה האחרונה שלי, במילים "טיפול מקצועי" התכוונתי למטפל מיני. רצוי כמובן שתלכו יחדיו לטיפול זוגי/מיני (ומטפלים מיניים רבים הם גם מטפלים זוגיים לכל דבר), אבל אם לא - לכי לבדך. ובכל מקרה אני לא יודע למה את מתכוונת במושג "יועץ אישי", התכוונתי לטיפול זוגי/נפשי/מיני אצל איש מקצוע (פסיכולוג, פסיכותרפיסט, מטפל מיני).

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083