טיפול זוגי: אפשרויות פרשנות ליחסים

תאריך פנייה: 26.09.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יולי
המראות ונחיתות
26.09.2012 • 19:26

שנה טובה ד"ר חסון,אני בת 25.5 ויש לי בעיה: כשאני מכירה גבר, אני משחקת לפי "כללי המשחק"- קצת מפלרטטת, קצת רצינית, קצת צוחקת. בקיצור יוצרת עניין והתעניינות. אולם, לאחר כמה פגישות העניין שלו בי נעלם. למה? כי בתחילת הקשר אני (לפחות קצת) אסרטיבית, עומדת על שלי, אך בהמשך אני הופכת ליותר מדי נחמדה, וותרנית, לא עומדת על שלי ופשוט מדברת איתו כמו "ידידה" טובה ודאגנית וכך זה נגמר. אני לא יודעת איך להשתלט על זה. ביסודו מכרסם בי חוסר ביטחון עצמי. אני חוששת להפגין את המיניות שלי מחשש שזה ייצא מכלל שליטה. אני מרגישה לא שווה ומתלהבת מדי מכן מאן דבעי שאיתי. גם אם משהו לא מוצא חן בעיני לא תמיד אומרת, או מתאפקת ואומרת אחרי זמן מה, דבר המוביל לסיום היחסים לרוב. אני פשוט לא יודעת מה לעשות. למה זה קורה לי? האם יש לעניין פתרון מלבד טיפול פסיכולוגי?

ד"ר אורן חסון
רוחב היריעה
28.09.2012 • 01:19

יולי יקרה,
טיפול יכול לעזור מהסיבה הפשוטה שכאשר את מספרת לי את סיפורך, ובקצרה בשל קוצר היריעה, אני יכול לחשוב על כל כך הרבה אפשרויות אחרות שגרמו למצב שאת מתארת, שאני לא בטוח בכלל שהפרשנות שאת נותנת היא נכונה. ייתכן שכן, אבל יש עוד הרבה אפשרויות אחרות, ואם את רוצה לדעת איך להתנהל, את צריכה לדעת גם מהן. כשיש כל כך הרבה אפשרויות אחרות, סביר מאד גם שהפרשנות שאת נותנת ליחסים שלך עם גברים מן העבר, כשלעצמה, משפיעה על היחסים שלך עם הגבר הבא. ולכן חשוב שהפרשנות הזו, או לפחות המשמעות המעשית שלה (ואגב, גם היא נכונה) תהיה כזו שתוליך אותך למקום טוב יותר. כך שתוכלי לעשות את הניתוח נכון, לנסות משהו אחר שאולי התקשית לעשות אותו בעבר, ולראות איך משהו אחר עובד לא רק על בן הזוג שלך, אלא גם על התחושות והאינטואיציה והמצב הרגשי שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083