ריחוק וערך עצמי בזוגיות: מה עושים?

תאריך פנייה: 14.01.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נטלי
פגועהה מאוד
14.01.2010 • 20:09

הייייי,הנני בת 25 נשואה שש שנים אמא ל 3 ילדים. בעלי דואג, תומך, מביא הכל לילדים. אי אפשר לבקש עוד כלום. אבל דבר אחד חסר לי חום. ולאחרונה בשנתיים האחרונות לא מרגישה את זה בכלל. הפכתי לקרה, לא מתגעגעת ליחסי מין ולא מרגישה אפילו צורך בזה. אני לא שמנה לא השתניתי אחרי ההריונות ובכלל כואב לי שאחרים מחמיאים לי על איך שאני נראית ושאני אפילו דומה לאחות של הבנים שלי ולא האמא שלהם. בעלי אף פעם לא החמיא לי על זה. תמיד היתה לי הרגשה שאני לא המושלמת בעיניו. לא המישהי שרצה. לא יודעת למה. אני כותבת את המכתב הזה וממש שבורה. אני משכילה אחרי תואר ראשון בהוראה ויש לי את כל מה שכל בחורה יכולה לבקש. בכל הזדמנות נותן לי להרגיש שאחרות השיגו בחייהן יותר ממני, לדוגמה: הנה חברה שלך כבר עובדת בבנק, החברה שלך כבר השתלבה בהוראה...את תמיד שוכחת דברים...את מרחפת...וכו' וכו'...אז מה הוא רוצה שאני אעשה? אולי אחרות כן יצאו לעבוד אבל בעיניי חינוך ילדיי בבית שווה פי מליון מה שהן עושות. לי יש 3 ילדים להן אין ילד אחד/ מקסימום 1 שמשאירות אצל האמא ופוגשות אותו רק בסוף יום כשהילד כבר ישן.חשוב לציין שרוב הטיפול בילדים הוא עלי. בכל מה שקשור לטיפת חלב, מקלחות, כשהם חולים, ומה לא. ניסיתי לפתוח איתו את הנושא של העזרה עם הילדים, יש לי עזרה מאמא אבל נמאס לי. היא עושה את זה מהלב אבל גם לא פייר כלפיה. הוא טען שהוא עובד קשה. והוא אכן. יוצא לעבודה ב 7 וחוזר לעיתים ב 4-5..אוכל צהריים נכנס לישון קם ב8 וחצי בערב יוצא להורים שלו וחוזר לי ב 11 וחצי-12. זה נותן לי להרגיש הרגשת נטישה או שהמשפ' שלו חשובה יותר ממני. בפרק הזמן הזה אני מעדיפה כבר ללכת לישון. ולא מזיז לי מתי הוא חוזר.בחיים שלי כלפיו לא הייתי קטנונית. תמיד זרמתי ואולי הטעות דווקא טמונה פה? תמיד כשרצה לצאת לטיול לחו'ל עם חברים אמרתי לעצמי תני לו ליהנות עובד קשה, ונסענו כמה פעמים ביחד אבל זהו אחרי ההרגשה שאני מרגישה מצידי שילך לבד.עד שלשום שסוף סוף רצה לשכב איתי, הרגשתי שהוא מתלוצץ עליי. פשוט כך "את ילדונת..." ומשפטים שמביכים די מכדי להקליד פה. התפרצתי. אמרתי עד שאני מתקרבת אליך אתה מתלוצץ באתי לקום מהמיטה הוא תפס ביד ואמר שניה שניה אני צוחק...אמרתי די כבררררר זה דוחה אותי! ויצאתי מהחדר...ישבתי מול הטלוויזיה וירדו לי דמעות בשקט. ולא! זה לא הזיז לו ולא התנצל אפילו. אני לא יודעת מה לעשות כבר. לפעמים אני מתחרטת שהתחתנתי איתו. ומצד שני לא רוצה לקללק מערכת יחסים כי יש לי 3 ילדים מקסימים. לפעמים יש בי הרגשה שיש לו מישהי מהצד? איך אני יכולה לדעת? הוא בן 28..נראה לך תקין שחודש וחצי בלי יחסי מין לגבר הם מצב נורמלי?פגע בי עוד משהו..פעם אחת הוא חיכה שאירדם אמרתי לילה טוב ונכנסתי לישון..קמתי אחרי שעה לשירותים ומצאתי חדר השינה נעול (נרדמתי בחדר הילדים אז). התקרבתי מעבר לדלת ולא שמעתי כלום. למחרת בבוקר הבחנתי שאותם הבגדים שלבש מונחים ליד סל הכביסה. היתי בטוחה שהשתמש בנייד לצורך אתרי ס....(אני די בטוחה)..זה פוגע בייי קשותת. אבל מאז מצידי שיסתפק באתרים האלה. לעולם לא אצליח להתקרב למישהו שמתקרב אליי בשעת הצורך רק כדי לפרוק את עצמו. זה מרחיק אותי ממנו. יש לי סודות שחשבתי שהוא הבנאדם שאני יכולה לספר לו דברים. אבל מה שקורה לא נותן לי חשק לעשות זאת. כי עד שאני פותחת שיחה תמיד זו אני "המגזימה" "היותר מדי ריגשי" "האחת שמנפחת עניינים" וכו'....אודה לעצה ולחיזוק

ד"ר אורן חסון
לא להמתין לו, אלא לקחת יוזמה ולעשות
16.01.2010 • 16:04

נטלי יקרה,
את אמא צעירה עם שלושה ילדים, ובצד זה הספקת לעשות תואר ראשון, ויש לך מקצוע, גם אם אינך עובדת בו כרגע, וכנראה בן זוגך משווה אותך היום לנשים בגילך שהקדישו עצמן לקריירה יותר מאשר לאימהות. ההשוואה אינה הוגנת, אבל גרמה לו כנראה לריחוק. אלא שאני מתקשה להאמין שזה ההשוואה הזו בלבד.אני חושב שמה שקרה לכם הוא שתאום הציפיות שלכם, אי שם בתחילת דרככם המשותפת, נפגם. התוצאה היתה שהוא הפסיק להעריך את התפקיד שלקחת על עצמך כאמא, ואת העובדה שהקרבת את הקריירה שלך למען האמהות ולמען הקריירה שלו (כי הרי גם הוא היה יכול להקריב מהקריירה שלו למען האבהות והקריירה שלך).הוא מתרחק ממך, נמנע מקירבה אליך ולילדים, והולך לשעות הביתה לאמא, שלו, במקום להיות איתך.את יכולה לנסות וליצור אוירה אחרת בבית (ראי את תשובתי ל"ויכוחים", שתי שאלות מתחת). אלא שאני חושש שהתרחקתם מדי, ושהשקפתו בעניין ההערכה שלך בהשוואה לנשים אחרות התקבעה קצת יותר מדי. אני חושש שזה יהיה קשה מאד לביצוע ללא יעוץ זוגי בתחילת הדרך, ואני גם חושש שהוא יתנגד ליעוץ. אם זה אכן כך, מצאי דרך להתחיל לבד. סביר שהוא יצטרף בהמשך הדרך. המצב הנוכחי שלכם עלול להוליך לפרידה בתוך שנה, שנתיים או שלוש, כשהיחסים ביניכם יגיעו עד פיצוץ קבוע, פרידה שתהיה באוירה רעה, בכעסים גדולים ובנקמנות על חשבון הילדים. חבל.בברכה,ד"ר אורן חסוןיועץ זוגי ואישי

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083