ריחוק ובידוד: מה עושים?
עליסה
מה עושים עם אגו שבור?
⌄
אני לא יודעת אם השאלה הזו מתאימה בדיוק לפורום הזה אבל כל כךהתרשמתי מהתשובות שלך שאני מוכרחה להעלות אותה פה:מה עושה מישהי שמעולם לא התחילו איתה? מה עושה מישהישמעולם לא הרעיפו עליה טיפה של תשומת לב? מה עושה מישהישכל כך כמהה לכך שיסתכלו עליה ויעריכו את יופיה וחינניותהוכמיהותיה- תמיד לשווא?ככה אני מאז שאני זוכרת את עצמי ועד היום (אני כבר בת 25)פרח קיר עזוב, שאף אחד לא רוצה להשקות ולטפח.לפעמים כשאני לבד מול המראה אני דווקא חושבת לעצמי-"אני יפה" אבל העולם האכזרי שבחוץ מלמד אותי פעם אחר פעם שאני טועה.חברותיי כבר מתלוננות- כמה אפשר לסבול? את ההערות של הבנים, את השריקות,ואני? אני מתפללת שיעירו וישרקו קצת, וישימו לב שגם אני קיימת בעולם.אני מרגישה שהאגו שלי שבור. מסתובבת בעולם עצובה ומדוכאת.כי העולם הזה מושתת על מראה ויופי, ולי ככל הנראה- אין את הקריטריונים לנצח.
ד"ר אורן חסון
מה עושים עם אגו שבור?
⌄
עליסה יקרה,
לפעמים היופי מרתיע. לפעמים החשש מדחייה גורם לגברים שלא לנסות. ולכן, מדובר לא רק ביופי, אלא גם בפתיחות או בסגירות שאת משדרת. ויכול גם להיות שמה שאת עושה זה הזנה עצמית של הריחוק. כלומר, לא מתקרבים אליך, אז את מפנימה את זה, נפגעת, ומתרחקת עוד קצת. לכן, מתקרבים אליך קצת פחות, ואת נפגעת עוד קצת ומתרחקת עוד, וחוזר חלילה. והכל, כי אף אחד לא יכול לקרוא את מחשבותייך.אולי כדאי להחליט ללמוד להיות פתוחה יותר, ידידותית יותר לסביבה, ויודעת מה? אפילו סקסית יותר, בהתנהגות ובלבוש. יש דרכים שונות ללמוד את זה, דרך לימודי משחק, דרך סדנאות ודרך יועצי תמורות מתאימים או פסיכולוג שעוסק גם בזוגיות ובתקשורת בין אישית.