קשר רציני: מה מונע הצלחה?
מני
אי יכולת לקיים קשר
⌄
שלום
אני בחור בן 21 ומעולם לא הייתה לי חברה רצינית.לא רק שלא הייתה לי חברה רצינית אף פעם לא הייתה מישהי שהגדרתי אותה כחברה שלי.בעיקרון אין לי בעיה עם בחורות הייתי עם בנות בעבר אך אף פעם לא מיסדתי את הקשר.מצד אחד אני לא מסוגל להיות בסטוצים מכיוון שקשה לי להיות עם בחורה חדשה שאין לי כלום אליה ושאני לא מכיר אותה כי זה לא אני.מצד שני לא יכול למסד קשר עם אף אחת כי פוחד להיות בקשר רציני ולא יודע כיצד עושים זאת.כל חיי אהבתי בחורה אחת שעד היום אני אוהב אותה והיא אוהבת אותי בחזרה אך אני לא מסוגל להיות איתה בקשר רציני כי פוחד לאכזב אותה ופוחד להיפגע או שהקשר לא יחזיק מעמד הרבה זמן מסיבות שונות.אני מודע לכך שיש לי בעיה אך לא יודע כיצד לפתור אותה.אשמח אם תוכל להיות לי לעזר.תודה מני.
ד"ר אורן חסון
מה שמונע כשלון, גם מונע הצלחה
⌄
מני יקר,
כשהתחלתי לקרוא את המכתב שלך רציתי לומר לך שבגילך יש גברים רבים שלא היה להם קשר רציני, כך שאתה יכול להרגע. זה כנראה יגיע, בעיקר כאשר אין לך בעיה ליצור קשר עם בחורות.אחר-כך, כשהמשכתי לקרוא, רציתי לומר שבעצם, אולי האהבה שלך לאותה בחורה היא שמונעת ממך ליצור קשר רציני עם אחרות.ולבסוף, כשאתה אומר שבעצם יש לך בעיה ליצור קשר רציני איתה, ושזה בעצם תלוי בך ולא בה, הבנתי שאתה אומר לעצמך" "אם לא אנסה, אין סיכוי שאכשל". אני מניח שאתה גם יודע שאם לא תנסה, גם אין סיכוי שתצליח. אבל כך או כך, זה עניין של החלטה. מה שקורה עכשיו, כמו שקורה לרבים המונעים על-ידי חרדות, החרדה שלך אמנם מונעת ממך להכשל, אבל היא גם מונעת ממך להצליח, וזו החלטה שלך לכאן או לכאן.אולי הדברים שכתבתי, שחור על גבי מסך, יגרמו לך להגיע להחלטה לנסות בכל זאת. אבל זכור שזה לא רק החלטה זמנית, כי זו החלטה שתצטרך לעשות שוב ושוב במשך הקשר. רק שאחר-כך, זה יכול להיות קצת קל יותר, בגלל האינרציה (חוק ההתמדה). פעמים רבות קל יותר להתמיד בדבר טוב או בדבר רע, מאשר לשנות אותם.ואם אתה רוצה לעשות את ההחלטה הזו, וקשה לך להגיע אליה לבד, אולי כדאי שתיעזר בפסיכולוג.
מני
מה שמונע כשלון, גם מונע הצלחה
⌄
תודה רבה היית לי לעזר רב.