לא בכל פרידה אתה אשם
מבולבל
מבולבל
⌄
לד"ר אורן חסוןיש לי בעיה מאוד מעיקה ורציתי להתייעץ איתך לגבי פיתרון.יצאתי עם משהי 5 חודשים בערך והרגשתי שזאת האחת היא נפרדה ממשהו אחרי שלוש שנים ואחרי חודשיים בערך התחלנו לצאת.הרגשתי אליה המון ולפי מה שהיא הראתה גם היא כלפיי היו לנו עליות וירידות כמו לכל זוגאני מבחינתי הרגשתי מאוד שלם בקשר למרות שויטרתי לא מעט ותמיד דמיינתי שהיא אימא לילדים שלי(עד כדי כך) לפני חודש נפרדנו ומאז אני נמצא בבור שחור מנסה לתפקד אך קשה אני מנסה לדבר איתה היא לא מוכנה ומבחינתה היא כבר לא אוהבת ולא רוצה ובכל זאת אני ממשיך לנסות לחזר אחריה ומחפש דרכים לדבר איתה והיא בשלה לא רוצה .אני לא מצליח להתנתק ממנה והביטחון העצמי שלי בקרשים וכל הזמן רצות לי מחשבות מה היא עושה ומנתח את החמישה חודשים האלה מחדש כל הזמן ולא מצליח להשתחרר ולהתנתק ממנה אני בקושי אוכל וישן.מה עושים? אני ישמח לתשובה בהקדם
ד"ר אורן חסון
לא בכל אתה "אשם"
⌄
מבולבל יקר,
לא תמיד פרידה והחלטה לעזוב הם "אשמתו" של זה שעוזבים אותו. לך היא היתה הגשמת החלומות, אבל לא בטוח בכלל שזה מה שאתה היית לה. יכול להיות שהיא התלבטה כל העת, ושהיא היתה איתך, למשל, כי היית האיש הנכון בזמן הנכון, ושימשת לה רק צורך חשוב בעת הזו. יכול להיות אפילו שבזמן שהייתם ביחד, ואולי רק בחלק מהזמן הזה, היא ניסתה "בכוח" להרגיש שהיא רוצה אותך, וגילתה עם הזמן שזה לא הולך, ושהיא לא מצליחה להתאהב בךלמרותהאיכויות שלך, ולמרותשהיית מאד בסדר.מכיוון שאת כל אלה אתה לא יודע, אתה באופן טבעי טוחן ומנתח את מה שהיה, כדי להבין במה שגית. המחשבה על כך היא טבעית, כי היא מכוונת אותך אולי לעשות משהו אחר בפעם הבאה. אבל היא לא תמיד קו מחשבה נכון. אתה מחפש את הכל בך, שזו מחשבה אגוצנטרית למדי. לא כל מה שקורה לך ומסביבך נגרם על-ידי דברים שאתה עושה. לפעמים לאחרים יש כוח מחשבה ועשייה משלהם, ללא שום קשר למה שאתה עושה, גם אם הדברים יכולים להשפיע עליך קשה למדי.ומכאן התשובה: מכיוון שאתה לאיודעאם עשית משהו לא מוצלח, הגיע הזמן, לאחר הניתוחים הראשוניים, להמשיך הלאה. סביר להניח שהיא לא תרצה אותך יותר אם תתחנן ותנסה לשכנע אותה שהיא אוהבת אותך בכל זאת, או שהיא תתאהב בך עם הזמן. זה בדרך כלל לא עובד כך. ולהמשיך הלאה אפשר אם תתחיל לתכנן את החיים שלך בלעדיה. תקדיש מחשבה לשיקום נפשי, ונסה לראות את עצמך בעוד חודש, בעוד חצי שנה, בעוד שנה, שנתיים ובעוד חמש שנים. שים לך מטרה לעוד חמש שנים, תכנן איך להגיע לשם, ותתחיל לממש. והיה סבלני עם עצמך. פה ושם תהיינה נפילות, אבל הן תתמעטנה עם הזמן.