ריחוק בנישואין: שני פתרונות אפשריים
ורד מלכי
אני כבר לא יודעת איך להתמודד.....
⌄
אני בת 34, נשואה כבר 8 שנים למי שהיה אז הגבר המושלם.אבל כשאני אומרת מושלם אני מתכוונת למושלם.כל מה שאישה יכולה לחלום עליו, קיבלתי.בשנתיים האחרונות אני מרגישה שזה לא זה, שיש לי תחרות על תשומת הלב של בעלי.אם פעם היינו יוצאים (אפילו שהילדים בגן), מבלים, מסעדות, פיקניקים, טיולים בשבתות,היום אנחנו קבורים בבית. כל ערב.הדבר היחיד שהוא עושה בערב אחרי העבודה זה לחייך יפה ולהגיד לי תגידי את יודעת איפה השלט?לאן נעלמה לי הרומנטיקה?לאן הבעל המושלם שלי נעלם? איך מחזירים אותו?יש למישהו עצה?ורד מלכי
ד"ר אורן חסון
שני פתרונות שונים לחלוטין זה מזה...
⌄
ורד יקרה,
כתבת "תחרות על תשומת הלב שלו", אבל לא כתבת מצד מי, מעבר לשיגרה ולריחוק ולניכור שיש ביניכם.לא ברור לי מה קורה לו. לא ברור לי מה הוא חושב עליך. לא ברור לי מקור הריחוק ביניכם, אני רק שומע ממך שהוא ישנו. אולי כדאי שתחפשי את התשובות אצלו. דברי איתו, לא בהאשמות אלא בנסיון כואב וכן להבין, וגם עם נכונות להקשיב גם כשכואב, מבלי להתווכח, בהתחלה. ואם קשה לך, להגיד שקשה לך לשמוע, ושאת רוצה להגיב אחר-כך. רגועה יותר, ושלמה יותר. ולנסות לעשות את כל התהליכים שאם לא תצליחו לעשות לבד, תעשו ביעוץ זוגי.ואפשרות נוספת היא לא לשאול שאלות, אלא ליצור מציאות אחרת, טובה יותר, ביוזמה שלך. להיות זו שמניעה בילויים, חוויות משותפות, שיחות נפש, תרבות, וכל מיני דברים שאת יודעת שהוא יאהב לעשות איתך, ופה ושם אפילו בלעדייך, כמחוות ומתנות קטנות, כדי שיוכל להרגיש שיש לו האשה הטובה ביותר בעולם, ולהרגיש קרוב שוב.שני פתרונות שונים. יש כנראה עוד, אבל אולי שניים מספיק.
ורד מלכי
שני פתרונות שונים לחלוטין זה מזה...
⌄
שוב שלום ד"ר אורן חסוןהכוונה שכתבתי לך בערב יום חמישי "תחרות על תשומת הלב שלו" כוונתי היתה על הטלוויזיה.בעלי מכור קשות למסך ,כל דבר שאני רוצה לומר לו הוא קושי נורא.קשה לדבר איתו , קשה לקבל את צומת ליבו.ערב אחד הכנתי לו ארוחת ערב לאור נרות , היתה רומנטיקה נפלאה באוויר עד שהתחלנו לדבר והעלאתי את הנושא.מה לעשות????יום ושבוע טוב ,ורד.
ד"ר אורן חסון
בחירות...
⌄
ורד יקרה,
אני רואה שנתקעת בפיסקה הראשונה בתשובתי. אנא המשיכי לקרוא גם את שתי הפסקות הבאות. הן החשובות יותר.במילים אחרות: קראי שוב את תשובתי בתשומת לב, כי הפתרונות שאני יכול להציע לך הם שם. את צריכה לבחור לפי מה שאת יכולה לעשות טוב יותר. בסופו של דבר, הרי זה לא רק הטלויזיה, כי הבסיס הוא מה שהוא ומה שאת, ובגלל מה ששייך לשם הוא בוחר בטלויזיה.