התגברות על פחדים ומיצוי החיים

תאריך פנייה: 04.11.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אני
עזרה ודחוף
04.11.2010 • 13:05

הייי ד"ר אורן,יש לי בעיה שאשמח לעצתך..אני מרגישה מותשת מן החיים.על אף גילי הצעיר, 29, אני מרגישה כי אין לי כוח,הכל בא לי קשה.זוגיות-שאיננה ומעולם לא הייתה,דירה- בשל מצב כלכלי התקשיתי להחזיקה ונאלצתי לשוב לגור עם הורייאני אובדת עצות.לפעמים אני לא מבינה איך להמשיך ,למרות שיש בי רצון לטעום עוד ועוד מהחיים.אני אקדמאית עם תואר שני, בחורה יפה ומטופחת (אני מקבלת תגובות מהסביבה על המראה,בעברי הייתי חסרת ביטחון ,אך היום אני מודעת לעצמי ) ובכל זאת העצב הוא חלק ממני..הייתי כבר בייעוץ,אך הוא לא עזר.כלפי חוץ קשה יהיה לדעת מה עובר עליי, אך האנרגיה שלי הולכת ואוזלת..אני משתדלת למלא את חיי בדברים יחסית נעימים,אך זה לא פשוט מכיוון ואין לי עם לעשות פעילויות ...חייבת עזרה..תודה.

ד"ר אורן חסון
למצות את החיים, כי מה יש לך להפסיד?
05.11.2010 • 00:47

את יקרה,
אני לא יודע כמה זמן היית ביעוץ, ומה היה טיבו. לפעמים לא נוצר קשר מספיק טוב עם המטפל, וכדאי לנסות מישהו אחר במקום לוותר.פתרון חלקי נוסף נתת בכך שאמרת שאת עושה דברים יחסית נעימים, אבל ללא פעילויות. בהחלט יכול להיות שפעילות מעשית יותר תעזור לך.עניין נוסף הוא השאלה מדוע את גם מוותרת לעצמך כלכלית, ומה מונע ממך להיות עצמאית יותר.יכולים להיות כיווני מחשבה שונים, ואת קודם כל צריכה להחליט שאת מפסיקה לשקוע ולא מוותרת. שאת לא מתכוונת להפסיד ל"חיים", ולא לתת להם להתיש אותך. זה עניין של יוזמה, החלטיות, שאפתנות ורצון חזק. התישי את את החיים. את צריכה לא לפחד למצות אותם. יש כאן הרבה מאד מקום לשיחות איתך על הדברים הללו, כדי לעזור לך להתגבר על הפחדים מעשייה ומיוזמה, ולהעז ללכת לכיוונים חדשים שלא העזת לחשוב עליהם עד עכשיו. כי... מה יש לך להפסיד?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083