ריחוק בן זוג: מה הסיבות?

תאריך פנייה: 08.10.2005 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
ענבר
ממורמרת
08.10.2005 • 10:57

שלום.
קודם כל תודה על הפורום הנפלא.אני בת 27 נשואה 6 שנים +2 ילדים.הבעיה היא שאני ממורמרת מיחסי עם בעלי. כשיצאנו (במשך 3 שנים) הכל היה מושלם. תמיד היה לו כסף בכיס, תמיד חיזר אחרי, יצאנו לחופשות וכו'.. לצערי היום הוא בן אדם שונה מקצה לקצה, הוא נהיה קמצן (למרות שהוא מרוויח לא רע), אנחנו לא קונים כלום, לא יוצאים, לא נהנים וכמובן החיזור והתקשורת נעלמו.אני מרגישה מרומאה... שהוליכו אותי שולל......אבל הכי מעצבן אצלו זה השינה.... הוא כל הזמן עייף, כל הזמן ישן, וזה לא חלילה ממחלה זה מחוסר חשק להקדיש לי ולילדים...אנא יעץ לי מה לעשות כי "רגל אחת שלי כבר מחוץ לנשואים" (והשניה נשארת בגלל הילדים)

ד"ר אורן חסון
סוף עונת הציד, או קשיי יום-יום?
08.10.2005 • 19:21

ענבר יקרה,
באמת הוליכו אותך שולל. היה ביניכם חוזה בלתי כתוב שמה שהיה הוא שיהיה, והנה הוא השתנה. כך נראים הדברים מנקודת המבט שלך. העניין הוא שהוא כנראה לא השתנה "סתם". יכולות להיות סיבות שאינן תלויות ישירות בך, כמו למשל שכאשר עונת הציד נסתיימה, הוא מרגיש שאין עוד צורך לפזר פתיונות. אבל יכול להיות גם שהלחץ עליו בעבודה גדל, שהוא מגלה שהוא צריך לחסוך כסף לילדים, שהוא לקח הלוואה/משכתנא שמעיקה עליו והוא לחוץ, וכל אלה גם הם אינם תלויים בך ישירות. ויכול להיות גם עוד, שהוא מרגיש שיש לך נטיה להוציא כספים על עניינים לא חשובים, שהוא מרגיש שאולי את לא מספקת לו את החום שהוא ציפה לו, שמרוב עיסוקך עם הילדים, אין לך זמן בשבילו – אלה הם דברים הקשורים בך ישירות. וכל קומבינציה בין כל האפשרויות הללו אפשרית, כולל עוד כאלו שלא הזכרתי. לפיכך, מכיוון שאת כנראה לא יודעת מדוע הוא מרוחק, הפסיק לחזר ועייף, כנראה שאתם לא מדברים מספיק כדי להבהיר את הדברים. ברור שאת, לפחות (כי את זו שכותבת את הדברים), לא רואה מדוע הוא לחוץ ועייף, אחרת היית כותבת זאת (או שלדעתך זה לא חשוב מספיק כדי לכתוב, וזה היינו הך). יכול להיות שגם הוא לא רואה מה מלחיץ אותך. זה כבר שייך להעדר תקשורת ביניכם בנוגע לצרכים ההדדיים שלכם, מה שיכול לנבוע מסיבות שונות, כמו קוצר רוח ואגוצנטריות, או מקושי ביכולת של שניכם או של אחד מכם להעביר את מצוקותיו לצד השני – וקיימות עוד מספר אפשרויות נוספות. המסקנה הסופית, ענבר, היא שאתם זקוקים כנראה ליעוץ חיצוני, כי לבד, כפי שאת אומרת, את כבר עם רגל אחת בחוץ, ואולי תאספי עוד מעט גם את השניה, ביחד עם הילדים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ענבר
09.10.2005 • 00:07

ד"ר חסון, תודה רבה לתשובתך המפורטת והכנה, אין ספק ששגרת היוםיום היא הגורם הראשון לנתק, אך כמו שאני מכירה את בעלי אין שום סיכוי שבעולם שהוא יסכים ללכת לצד שלישי, הן מההיבט האישי והן מבחינה כלכלית.......אם יש עוד הצעות אשמח.........

רב
18.05.2011 • 23:23

לקחת מאהב