ריחוק בזוגיות: מה עושים?

תאריך פנייה: 31.03.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יעלי
למה זה כ"כ קשה?
31.03.2011 • 10:52

שלום
דר' חסון!אני כותבת ולא יודעת מאיפה להתחיל..אנחנו נשואים כבר 7 שנים, הורים לילדים מדהימים בני 4 ו 2..אז מה הבעיה?הבעיה היא שבארבע השנים האחרונות הייתי בבית עם הילדים,הוא מפרנס לבד את המשפחה. כמובן שהמצב היה מקובל על שנינו וידענו שברגע שהילד הקטן יכנס לגן אני אצא לעבוד.עם כל זה לפעמים יש חיכוכים. אני לא יכולה להגיד בוודאות שזה בגלל המצב הפיננסי,כי בסופו של דבר אנחנו חיים בסדר, אבל היחסים רחוקים מלהיות כמו פעם.אנחנו מקיימים יחסי מין פעם ב...חודש, חודש וחצי.הוא יכול להתחיל לריב איתי על שטויות.הוא עובד המון שעות, אני מבינה את זה אבל גם כשאני מתקשרת אליו הוא כאילו עושה טובה שמדבר איתי בכלל.אני מרגישה שלפעמים בא לי לארוז תיק ולקחת את הילדים ופשוט לעוף מהבית, אולי אז הוא יתחיל להתעורר ולהתייחס.הוא אבא נהדר, כשהוא נמצא הילדים מקרקרים סביבו.אבל זה לא מספיק לי! לא מגיע גם לי משהו? אני פשוט עייפה כבר..

ד"ר אורן חסון
לקחת אחריות כדי להבין, וכדי לטפל
31.03.2011 • 19:57

יעלי יקרה,
אכן מגיע לך הרבה יותר. משהו גורם לריחוק הזה ביניכם, ואת לא יודעת בדיוק מהו. האם זה הלחצים? האם זה אופן הדיון ביניכם על עניינים היומיום וחלוקת התפקידים והצרכים שיוצא משליטה? האם זה ייאוש מהקשר הנוכחי ומקירבה מסיבות אחרות? – אני לא יכול לדעת. אתם צריכים וחייבים לעצמכם את ההבנה הזו כדי ליצור זוגיות ראויה. ובעיקר, את חייבת את זה לעצמך. קחי אחריות, יעלי. יש לכם בעיה, לא הצלחת לפתור אותה עד עכשיו בעצמך, אז במקום להאשים אותו (ולו רק כי ההאשמה הזו פשוט לא עוזרת לך!), בקשי סיוע מקצועי, קרי: יעוץ זוגי, והתחילי "לעבוד". אחרת גם לך יש חלק בהזנחה הזו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083