קינאה וחוסר ביטחון בזוגיות

תאריך פנייה: 31.03.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
הילה
חוסר בטחון בסיסי
31.03.2011 • 12:51

שלום,
אני נשואה שנתיים ויש לנו ילדה מדהימה בת חצי שנה. אני נורא אוהבת את בעלי. ואני יודעת שהוא מאוד אוהב אותי. לפני שיצאתי עם בעלי, יצאתי עם כמה בחורים בינהם אחד שבגד בי. מאז אני חסרת בטחון עצמי בנושא הזה, תמיד פחדתי שיבגדו בי וגם עכשיו למרות שהוא כל הזמן אומר שאוהב אותי אני תמיד פוחדת שזה יגמר.. ניתקתי קשר עם חברה אחת טובה,נורא יפה ומושכת, כיוון שהרגשתי שהיא נורא מפלרטטת סביבו וזו פעם ראשונה שהרגשתי פחד אמיתי שיתאהב באחרת. מצד שני, אני גם פוחדת שהחרדה הזו שלי סביב זה שהוא יפסיק לאהוב אותי, רק גורמת לי להיות עוד פחות מושכת בעיניו ואפילו טיפשית.לפעמים אני ממש יכולה לדמיין שהוא מתאהב באחרת ועוזב אותי. ופשוט יושבת ובוכה.אני מאוד "מקרקרת" סביבו.. אני אוהבת אותו בטירוף וכל היום עושה הכל כדי שהוא ישמח - מזמינה חברים כל שבת , קונה ומכינה כל מה שהוא אוהב ,הכל לפני שהוא מגיע תמיד הכל מוכן.ואני לא תמיד מרגישה שהוא מרגיש ככה אליי. לפעמים אני מרגישה שאני קצת מובנת מאליו לבעלי, ושהוא לא מעריץ אותי כמו אחרים שהעריצו ולא מאוהב בי כמו שאחרים היו.. וזה גורם לי לרצות לבכות.איך ניתן להחזיר לעצמי את הבטחון?! מצפה לתשובה.. תודה.

ד"ר אורן חסון
בין חוסר ביטחון לקינאה, והטיפול בהם
31.03.2011 • 19:59

הילה יקרה,
במידה מסויימת, יש קירבה בין הצורך שלך בבטחן עצמי, שהוא בעצם סובב סביב הבטחון בזוגיות, לבין שאלות של "קינאה" שעליהן כתבתי מאמר לא מזמן ב-Ynet. גם תהליך הפיתרון דומה, כי מדובר ברגש שלא קל להיפטר ממנו ברגע, אלא בתהליך. אנא קראי את המאמר, ובעיקר את סופו הנוגע לפתרונות. בחרי מתוכם את זה שמתאים לך יותר.http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4045086,00.html

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083