הריון ויחסי מין: מה עושים?
k
יחסי מין בתקפת הריון
⌄
שלום
ד"ר חסוןראשית אני רוצה לומר שמרגע שנפתח האתר אני עוקבת אחר תשובותייך והן ממש ענייניות וכנות ויש הרגשה טובה שיש עם מי לדבר.אני בהריון ראשון, חודש שמיני, נשואה כשנתיים ולא כ"כ יודעת איך להתמודד עם המצב בו אני נמצאת.בתחילת ההריון לא היה לי כ"כ חשק לקיים יחסי מין ואחר כך זה עבר והחשק התגבר אף יותר מתמיד.הבעיה שבעלי לא כ"כ שיתף איתי פעולה, אם לא הייתי יוזמת זה לא היה קורה, לפעמים היה נדמה שגם שהיינו שוכבים הוא היה עושה את זה בלי חשק ומלבד כל זה הוא הרבה לשבת בלילות באתרי אינטרנט ולאונן.כל פעם שהייתי מעלה את הנושא הוא היה מתחמק ואומר שזו רק תקופה ושהכל יהיה בסדר ואני כבר כמה חודשים מסתובבת בתחושה נוראה, כולם מחמיאים לי על ההריון וכמה אני יפה ורק בעלי לא שוכב איתי... למרות שהוא קצת מבלבל אותי כי נותן לי הרבה חום ואהבה בלי קשר לסקס, והוא ממש מתלהב מההריון והילד.לפני מס' ימים שאלתי אותו אם זה קשור לזה שיש לי ילד בבטן והוא אמר שחשב על זה והגיע למסקנה שכן, שזה לא בא לו ביחד, סקס וילד. אמרתי לו שדי נעלבתי ממנו שהוא לא היה כנה איתי כל התקופה הזו ושאולי היה חוסך לי הרבה דמעות כי לא הייתי מדמיינת דברים נוראים אחרים ושיותר כאב לי שהוא לא אמר לי את האמת.האם אכן זה הגיוני שעם כל האהבה שלו אליי הוא מסוגל לא לשכב איתי כ"כ הרבה זמן למרות שאני משתדלת להתקרב ולמשוך אותו ? האם זה יעבור אחרי הלידה? האם נורמלי שטוב לו כ"כ ושמספיק לו לאונן?תודה על תשובתך
ד"ר אורן חסון
המבחן
⌄
kיקרה,
לאנשים שונים יש רגישויות שונות. כשהוא אומר לך שהיה לו קשה לשכב איתך כשאת בהריון, זה לא עניין של הגיוני או לא. זה יכול לקרות. למשל, יש אנשים (בעיקר גברים) שלא מסוגלים להתנשק, כי הרוק דוחה אותם. זה אולי נשמע לך נורא, אבל זה עובדה, וזה קורה. יש גברים ונשים שנוזלי גוף בכלל דוחים אותם, מה שכמובן מקשה על קיום יחסי מין חופשיים. האם בן זוגך באמת רגיש להיותך בהריון? – יכול להיות. אם זה יעבור אחרי הלידה? – אם זו הסיבה היחידה, והוא לא ירגיש לפתע כפוי לקיים איתך יחסים רק משום שאלו הציפיות שלך, אז בהחלט יכול להיות שהוא יירגע, ויחזור ליחסים נורמליים.ולגבי הכעס שלך עליו, שהוא אמר את זה רק עכשיו, ושלא הבנת שזו הסיבה, ולכן נפגעת עוד יותר, הגיוני שהוא לא רצה להתעמת איתך, חשב שכך הוא פוגע בך פחות (כשהוא לא מנסה, ולכן גם את לא מרגישה שהוא נמשך פחות). לכן, אם את מבינה שהוא לא הסתיר ממך כדי לפגוע בך, אלא להפך, אולי יהיה לך קל יותר.אלא שהמבחן יהיה באמת עוד מעט. לאחר הלידה. כי בינתיים, בחודשים האחרונים, ההרגלים שלכם שונו, הוא השתמש בתחליפים, והתרגל אליהם. הוא יצטרך לשנות את ההרגלים שלו, ולהפנות את המיניות שלו יותר כלפייך (בהנחה שהמיניות שלך לא תשתנה, וזה יכול לקרות). אם יהיה לכם קושי להחזיר אתכם זה לזו, אני מייעץ לכם ללכת למטפל מיני וזוגי.