ייעוץ זוגי: אפשרויות ודרכי פעולה

תאריך פנייה: 27.05.2005 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
שביב תקוה
האם זה הסוף?
27.05.2005 • 20:12

מתווכחים כל יומיים, משלימים.. ושוב, אין לי כוח, הוא לא מעוניין להשתפר למרות שאני עושה הכל כדי לא לריב.. היינו ביעוץ ולא כ"כ עזר "אמרנו" אחד לשני מה מציק ומה לא בסדר אבל הכל חוזר שוב מצידו..אני כבר אפטית ולא מתפקדת ביחסים , שקטה רוב הזמן עושה מה שצריך לעשות ולא מעבר לכך, אין שיחות אין צחוק,טוב שיש לי עבודה ללכת אליה כל יום ושם להיות "נורמלית"מיואשת.. מה עושים?

ד"ר אורן חסון
אולי. ואולי שווה לנסות שוב
28.05.2005 • 16:21

תקווה יקרה,
אמנם לא נתת לי נתונים משמעותיים, כמו גיל, משך נישואים, אם אתם נשואים בכלל, אם יש לכם ילדים וכן הלאה, אבל זה אולי לא משנה באופן משמעותי את המסקנה הסופית, רק מסבך קצת את המשמעות שלה.בתנאים הנוכחיים, יש שלוש אפשרויות:א.להמשיך כפי שזה. השאלה היא כמובן אם את מסוגלת לזה, וכמה זמן תוכלי להמשיך לחיות כך. אם לא הרבה, אז האפשרות הזו אינה אופציה. מה שמביא אותנו לשתיים האחרות.ב.התייאשת, שום דבר לא עוזר – חפשי חיים אחרים לעצמך, טובים יותר. זה יכול להיות פרידה, וזה יכול להיות חיפוש אלטרנטיבות בתחומי עניין שונים, וזה יכול להיות מאהבים. לא שאני חושב שמאהב זה פתרון יעיל לטווח ארוך, אבל טוב או לא, אין ספק שזו אופציה.ג.בטרם מגיעים להחלטה בין א' ל- ב', נדמה לי שמוטב ללכת ליעוץ נוסף. חפשי מישהו אקטיבי יותר, שלא יסתפק בכך שתגידו מה מציק לכם, אלא שגם יסייע לכם, באופן אקטיבי, ללמוד לתקשר כראוי. במילים אחרות - כדאי אולי לתת לתהליך הזה צ'אנס נוסף.ומכל העניין, לא אמרת גם מדוע את איתו עד עכשיו. האם האהבה מתה לגמרי?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
שביב תקוה
אולי. ואולי שווה לנסות שוב
28.05.2005 • 19:59

תודה אורן על התשובות המושקעות ולענייני: אנחנו עדיין יחד כי הזמן עובר כ"כ מהר בלי שאספיק להחליט משהו וליישם אתו מייד(עבודה ), אני אשתמש באפשרות א' לצורך ההתחלה ובאפשרות ב' לשלב הבא, כמו שאמרת רק לזמן קצר ורק כדי לעשות לעצמי קצת עניין ולקבל "חשק" לחזור הבייתה.. אפשרות ג' לא עולה כי הוא ממש לא ישתף פעולה וחבל על הכסף...חכם מצידי?אז תגיד לי מה דעתך?

ד"ר אורן חסון
כף המאזניים
28.05.2005 • 20:25

תקוה יקרה,
נורא תלוי מה את עומדת להפסיד. אם הקשר הוא בתחילתו, והוא רע, אין שום בעיה. את לא מפסידה כלום. אם הוא לאחר 15 שנות נישואים, ושניים וחצי ילדים, שווה בכל זאת לנסות את ג' מחדש, ואם לא איתו אז לבד. לכן, כדי לדעת אם חכם מצידך או לא, תלוי מה נמצא על כף המאזניים. ומי כמוך לדעת?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083