רומן וגברים מבוגרים: מה לעשות?

תאריך פנייה: 27.05.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נטלי
רק גברים מבוגרים.
27.05.2005 • 18:19

ד"ר חסון שלום
!יש לי בעיה. אני נמשכת רק לגברים מבוגרים ממני בהרבה. לפחות 20 שנה הפרש. אני בת 20. הבעיה היא שכרגע התאהבתי בבעלה של דודתי ואנחנו מנהלים רומן כבר חצי שנה. אני רוצה להיגמל ממנו ומההרגל המגונה שלי. איך? מה לעשות? אנא ייעץ לי.

ד"ר אורן חסון
כוח
28.05.2005 • 15:51

נטלי יקרה,
יש כאן שני עניינים שונים לחלוטין. האחד הוא המשיכה שלך לגברים שהם מבוגרים ממך באופן משמעותי, והשני הוא הרומן שלך עם בעלה של דודתך. הם לא אותה חבילה!מותר לך להימשך לגברים מבוגרים ממך, בין אם זה טוב ובין אם זה לא טוב בטווח הרחוק. אבל אסור לך, בשום אופן, לנהל רומן כזה. והסיבה היא פשוטה. את בת 20, את תלויה בקשרי המשפחה שלך, וברגע שהרומן הזה יתגלה, והוא יתגלה אם תמשיכי אותו, תהרסי את הקשרים המשמעותיים ביותר בחייך – את התמיכה המשפחתית שלך. אין ספק שגם התדמית העצמית שלך נפגעת תוך כדי כך. האגו הנשי שלך אולי מוחנף ומתחזק, אבל כשאת יודעת שאת עושה דבר שהוא אינו נכון מוסרית, ושהוא עלול לגרום לך אישית לנזק, ועושה זאת בכל זאת, פרושו שאת מודעת לחולשות שלך. זה לא מוסיף לך ביטחון בעצמך, בלשון המעטה, וזה פוגע בתדמית שלך בעיני עצמך.אני לא יכול לומר לך מה לעשות, כי אלה הם חייך, נטלי. עשי בהם כפי שאת מבינה, אלא שבכל שלב את צריכה להבין שאת אחראית למה שאת עושה או לא עושה. תרגישי הרבה יותר טוב אם תרגישי שאת מנהלת את חייך, במקום להרגיש שחייך והסובבים אותך מנהלים אותך. מכל השיקולים האלה, נדמה לי, ותקני אותי אם אני טועה, שהדבר הנכון הוא לעזוב את בעלה של אחותך, ללא רגע של דחייה. איך? – בללכת, בלנסוע, בלהתרחק, בלהגיד "לא" גם כאשר את רוצה, בלהתבגר, נטלי. בלהחליט החלטות קשות.נחזור לעניין הגברים המבוגרים. תראי, יש משהו בגברים מבוגרים יותר שמושך נשים: הם כבר מכירים את העולם, הם מנוסים יותר, והם בטוחים יותר בעצמם. אלו הם סימנים שונים שמעידים לך על מצליחנות. גברים מבוגרים גם עשירים יותר, ונדיבים יותר, בעיקר כלפי נשים מאד צעירות שמתעניינות בהם. זה כוח. כוח שלהם, אבל גם כוח שלך, לשלוט בגברים מצליחים. לו היית משיגה את כל אלה בגבר צעיר, בהחלט יכול להיות שהיית מעדיפה אותו, אלא שכדי לזכות בגבר צעיר ומצליח, את צריכה מידה הרבה יותר גבוהה של בטחון עצמי מזו שיש לך. בגיל שלך, את אמורה יותר לבחור גברים שיש להם הפונטציאל להצלחה, מאשר גברים שכבר הצליחו, ולצמוח איתם, ואפילו לעזור להם להצליח. אם את בטוחה בעצמך, את גם יכולה להחליט להצליח בעצמך, לצד הגבר שלך (או לצרף אותו אחר-כך לצוות המצליח שלך [את]). אם תצליחי לעשות זאת, המשמעות של הפער בהצלחה שבין גבר מבוגר לגבר שהוא קרוב יותר לגילך, תהיה קטנה יותר עבורך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083