ריבים על כסף: שליטה או יציבות?

תאריך פנייה: 12.10.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
גלית
בעיה בזוגיות
12.10.2006 • 17:26

לד"ר אורון שלום.אני נשואה 10 שנים +2 ואני ובעלי כל הזמן רבים הבעיה העיקרית היא כסף.גם כשעבדתי וגם כעת כאשר אני לא עובדת הוא המחליט העיקרי בענייני כסף, הוא קובע מה קונים ומתי קונים ואפילו בסופר כאשר אנו עורכים קניות הוא זה שמחליט מה לשים בעגלה ומה לא , הדבר הזה מאוד מתסכל אותי.כל השנים כאשר עבדתי חשוב לציין שאת המשכורת שלי לא ראיתי מעולם אלא רק את תלוש המשכורת. מידי פעם הייתי לוקחת את הויזה ופשוט "מתכרעת" עליה.כרגע אני לא עובדת ואנו גרים אצל אבי בבית (בית גדול מאוד ) בעלי משלם חשמל גז ומים וכלכלה והוא אינו מפסיק לקטר הוא פשוט טיפוס "קוטר" .אתמול רבנו על כך שהוא בנוסף לכל גם אינו יודע להתייחס, הוא בא מאוחר מאוד עייף סחוט ואינו נותן מעט צומת לב. לאחר המריבה כעסתי מאוד והלכתי היום עם הויזה "והתכרעתי" לה על הצורה דבר אשר מרגיע אותי מאוד. (אני יודעת שזה לא בסדר אבל אין לי שליטה על זה).הוא כל הזמן מאיים שהוא יעזוב אותי ושהוא נשאר בשביל הילדים,אני כרגע תלוייה בו כלכלית אבל אני יודעת שברגע שאני אמצא עבודה אני אהיה על הסוס.שאלתי היא איך אתה רואה את הקשר הזה והאם יש לו עתיד.אני מיואשת מאוד, בעבר כתבתי לך ורציתי לדעת האם אפשר לתאם איתך פגישה לייעוץ זוגי איך זה הולך וכמה זה עולה?(אם אפשר לפרט)האם יש סיכוי לקשר ברגע שנגיע לפגישה זוגית? כי אינני רוצה לבוא לפגישה זוגית ולקבל רק אני על הראש. אני רוצה שדברים יפתרו.בתודה מראש.

ד"ר אורן חסון
להתכרע על הויזה או על היחסים?
14.10.2006 • 12:03

גלית יקרה,
לגבי האפשרות של תאום פגישה איתי, ופרטים נוספים, אנא צרי איתי קשר טלפוני.ובאשר לשאלתך:את ובן זוגך רבים על כסף. לכאורה. אני מתרשם, יחד עם זאת, שאתם אולי רבים על שליטה. וכשאת כועסת, את הולכת "ומתכרעת" על הויזה, כי את יודעת ששם זה פוגע, וכי את יודעת ששם את לוקחת עצמאות. וזה עוזר לך, בודאי, בטווח הקצר, כי אז את נרגעת. אבל את בן זוגך, זה מכניס לחרדות, כי הוא חושש שאת לא אחראית, ושאת מאבדת את השליטה שיש לו על ההווה, ובעיקר על העתיד. כי מבחינתו, כשהוא עובד ומרוויח כסף (או אפילו אםאתםעובדים ומרוויחים כסף), ומחפש יציבות לעתיד, הוא מרגיש שהוא מהלך על קרום קשה שמתחתיו לבה לוהטת, והוא עלול ליפול בכל רגע, אם תהיה התפרצות. כי את, עבורו, בלתי צפויה.ולכן, אם אתם רוצים לעבוד על הקשר, צריך להבין מהם התסכולים שלך, שלא קשורים לכסף אלא קשורים להערכה שלו וליציבות הקשר שלו איתך (אולי חסך במעורבות רגשית שלו בעניינייך), ללמד אותו להקל עלייך ביחסים שביניכם ולתת לך בטחון ביציבות הקשר, וללמד אותך לתת לו בטחון שאת לא יוצאת משליטה בעניין הכספי, גם כאשר את כועסת מאד. כך שגם הוא ירגיש שהעולם שלו מתייצב.עבודה עם זוג אינה "לתת למישהו על הראש". אבל היא עובדת טוב יותר כאשר הרצון ההדדי קיים, וכאשר כל צד לומד לקבל אחריות על הצד שלו במשברים, ולומד להתחשבן פחות. וזה בדרך כלל בכלל לא קל, כי זה דורש, לפעמים, להימנע מסיפוקים מיידיים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083