ידיד שמפתח אליך רגשות - מה עושים?
מיטל
ידיד או יותר מזה?
⌄
ד"ר חסון שלום
!יש לי ידיד מאוד קרוב, שהוא גם קרוב משפחה די רחוק. שנינו באותו גיל (24)מאז שעברתי לת"א (שנה +) אנחנו מתראים לעיתים קרובות ויש בנינו קשר מצוין.בשבוע עבר היתה בינינו שיחה מעמיקה לגבי נישואין, משפחה... הבחור יזם את השיחה, כאשר הוא הודיע לי על כוונותיו למצוא כבר "את האחת", להקים בית...תמיד היו בליבי תהיות לגורל עתידנו המשותף, אך לא חשבתי שהוא בכלל בכיוון של חתונה עכשיו ואני דוקא כן בכיוון ולכן לא חשבתי לפתח את הקשר.כעת אני תוהה האם השיחה ה"כבדה" שהיתה לנו מטרתה לרמוז לי משהו על כוונותיו כלפי? או שזה דבר טבעי שבחור מספר דברים כאלה רק לידידה שהוא לא חושב עליה מעבר??(פשוט מעולם לא ניתקלתי בבחור שדיבר איתי על נושאים כאלה שלא בקשר זוגי)(-אני מבקשת את עצתך מכיוון שאני פוחדת לפתוח את הנושא אם הוא לא התכוון ובכך להרוס את מה שקיים (זאת ביחוד מפני הקרבה המשפחתית))לתשובתך אודה, מיטל.
ד"ר אורן חסון
להיות לוליינית, כדי לדעת
⌄
מיטל יקרה,
בהחלט יכול להיות שהוא פתח את זה בפניך, כי את ידידה טובה שלו, ואין לו שום כוונה נוספת. לפעמים קל יותר לגברים להיפתח בנושאים אישיים כאלה בפני ידידות מאשר בפני חברים.את נמצאת בנקודת סיכון בעניין הזה, וגם בנקודת סיכוי. את יכולה ליזום בילויים כאלה שיוליכו אתכם למגע פיזי, אבל גם להסתכן בכך שאם הוא לא רואה בך בת זוג שלו לעתיד, אחר-כך תרגישו עוד פחות בנוח מאשר רק לדבר איתו. את יכולה לנסות במרומז לומר לו שהוא מוצא חן בעינייך, או על דברים שהיית רוצה לעשות איתו, שבדרך כלל עושים זוגות, ולתת לו את הזמן לעכל. ואם הרמזים יהיו ברורים מספיק והוא "לא יבין אותם", אז אולי הוא לא מעוניין.זה להיות לוליינית על חבל דק, מיטל, גם להעביר לו את המידע, וגם לשמור על ידידות במידה שהוא לא מעוניין ביותר מזה. אבל אני חושש שבמקרה הזה, לטובתך, תצטרכי לשמור על ריחוק אחר-כך, כי המשך קשר איתו עלול יהיה להפריע לך ביצירת קשרים אחרים.