ריבים וקונפליקטים בזוגיות

תאריך פנייה: 14.08.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שני
בעיות
14.08.2011 • 18:37

שלום
ד"ראני ובעלי נשואים שנתיים ויש לנו תינוקת בת שנה מצב היחסים שלנו גרוע... כל הזמן כועסים בכלל לא קרובים ועל סקס בכלל אין מה לדבר...רוב הויכוחים שלנו זה טענות אחד כלפי השני. התינוקת שלנו בת שנה והוא לא עוזר לי איתה שזה מטריף לי את הדעת... הכל אני עושה לבד גם מקלחות, החלפות של חיתול אולי פעם אחת הוא החליף... היא היתה אצל מטפלת, לפחות ארבעה חודשים הוא לא ידע איפה זה אפילו, עד שלקחתי אותו לראות איפה המטלפת של הבת שלו.הוא טוען שאני לא עושה כלום.... לא מבשלת לא מכבסת כל היום אני רודפת אחריו אין לי כבר כוחות....אני רוצה ללכת לטיפול זוגי השאלה היא האם זה יעזור?

ד"ר אורן חסון
מבטאים, אבל לא מדברים...
15.08.2011 • 22:47

שני יקרה,
העובדה שאתם כועסים ורבים כל כך הרבה, מעידה קודם כל על כך שאינכם מצליחים לומר את הדברים ולסמוך על כך שהצד השני יקשיב, ואולי אפילו יבין את הצרכים, ואת המצוקות. אתם מבטאים אותם, אבל לא מדברים עליהם, לא מקשיבים מספיק, ומה שנשאר אחר-כך זה רק לבטא את התסכול ואת הצורך בתגובות של כעס. אלו בדיוק הדברים שעליהם היעוץ הזוגי אמור להתעכב. מתוך הבנת הצרכים של כל אחד מכם, ומתוך יצירה של הקשבה הדדית. ובסופו של דבר הצלחתו תלויה קודם כל ברצון שלכם להיות ביחד, ולכן המטרה הראשונה תהיה להתחיל משם ומהתקווה לעתיד טוב יותרביחד. קצב ההתקדמות יהיה תלוי ביכולת שלכם לבנות אמון הדדי, וגם על כך תצטרכו לעבוד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083